Ambulansen söker undersköterskor

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Ambulansverksamheten i Blekinge står inför spännande utmaningar där nya arbetssätt skall implementeras. Idag består ambulansverksamheten av ambulanser, bedömningsbilar och lättvårdsambulanser. För att klara av att möta framtiden arbetar vi ständigt med förbättringar av den befintliga verksamheten och vi hoppas att du vill vara med och utveckla den prehospitala verksamheten i Blekinge. Akutkliniken söker nu undersköterskor för utbildning till ambulansverksamheten. Utbildningsort är Karlshamn. Placeringsort efter utförd utbildning är Karlskrona eller Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha en avgörande roll för att rädda människors liv. I din roll på ambulansen arbetar du med akutinsatser när någon drabbats av akuta olycksfall och sjukdom. Arbete sker både på plats i hem på olycksplats samt under färden till sjukhus. I arbetet ingår även att transportera patienter mellan sjukhus eller andra vårdgivare. Som undersköterska i ambulansverksamheten arbetar du i team med sjuksköterska. Vid utryckning har du ansvar för körning, kommunikation, medicinsk utrustning/teknik samt att assistera sjuksköterska eller annan medicinalpersonal i prehospital akutsjukvård. Arbetsuppgifterna är varierande och ingen dag är den andra lik. Vi har påbörjat vårt arbete med att vidarutveckla ett personcentrerat förhållningssätt för att på bästa sätt möta samtliga patienter med olika tillstånd och förutsättningar. Tjänstgöring sker enligt schema, ambulansverksamheten pågår dygnet runt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och som har minst två års erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Tidigare arbete vid vårdavdelning eller akutsjukvård är meriterande. Utöver ovan krävs för tjänsten B-körkort med körvana, högre körkortsbehörighet är meriterande. Inför anställning hos ambulansen genomförs både fys- och körtest. Simkunnighet (200m, varav 50m på rygg) skall kunna intygas. Som undersköterska kommer du få utbildning i bland annat säker körning, medicinsk utbildning, och prehospital sjukvårdsledning. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för arbetsuppgifterna, såsom förmåga att arbeta i team, bra bemötande gentemot patienter/anhöriga/annan vårdpersonal även i stressiga och hotfulla situationer, flexibilitet och att arbeta med personer i utsatta livssituationer. Du kan hantera stress och trivs med tempoväxlingar och tycker att detta gör arbetet stimulerande och omväxlande. Du skall uppfylla kraven enligt ovan. Du kommer även att få hospitera ett par dagar för att känna på verksamheten.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Undersköterska, vård- o specialavd. o mottagning
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Akutkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Visstidsanställning, alternativt tillfällig placering, i 6 månader Efter slutförd och godkänd utbildning övergår tjänsten till en tillsvidareanställning
Varaktighet
6 månader eller längre
Lön
Individuell lönesättning
Antal platser
8
Publicerad
2019-10-25
Ansök senast
2019-11-10
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Martin Sevestedt
  Avdelningschef Ambulans Väst
  Telefon: 0454-73 21 21
  E-post: Martin Sevestedt
 • Camilla Andersson
  Avdelningschef Ambulans Öst
  Telefon: 0455-73 53 55
  E-post: Camilla Andersson
 • Jim Wahlman
  Fackl repr Kommunal
  Telefon: 0454-731000 via växel

Ansökan

Referensnummer: A911353
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.