Avdelningschef i delat ledarskap till Centraloperation i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Centraloperation ingår i Anestesikliniken som är en gemensam klinik för operations-, intensivvårds- och den steriltekniska verksamheten i Karlskrona och Karlshamn. Kliniken har drygt 270 medarbetare varav ett 90-tal tjänstgör på Centraloperation. Avdelningen är bemannad dygnet runt. Dagligen planeras verksamhet på sju salar och ytterligare en sal är för akuta operationer dygnet runt. Vi servar alla opererande kliniker på Blekingesjukhuset såsom ortopedi, gynekologi och kirurgi. Anestesikliniken erbjuder även anestesiresurser till övriga sjukhuset. Tex anestesi vid ÖNH-, tand- och ögonoperationer som har egen operationsavdelning, hjälp med anestesi vid röntgenundersökningar/MR, prehospital verksamhet innefattande både ambulans- och helikopteruppdrag (PRIO 1) samt sekundärtransporter. Inom avdelningen finns även en mottagning för tryckkammarbehandlingar i vår Monoplacekammare.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta i ett delat och likställt ledarskap tillsammans med vår nuvarande avdelningschef Lena. Delat ledarskap är nytt för oss på kliniken. Syftet med införandet är att att ge chefer i personaltät verksamhet större möjlighet till att fokusera på och vara mer synliga för sina medarbetare. Vi vill med denna förändring stärka ledarskapet. Det kommer innebära stora möjligheter för dig och din kollega att stötta och komplettera varandra samt skapar mervärde för verksamheten och medarbetarna, men även för er själva. Ni blir alltså två avdelningschefer som har ett gemensamt övergripande ledningsansvar för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom det tilldelade ansvaret. Ni arbetar nära, i ett gemensamt ansvarstagande, och delar på arbetsuppgifter, ansvar och befogenheter. I ditt verksamhetsansvar ingår att leda, planera och utveckla verksamheten. Du tydliggör och kommunicerar visioner, mål och strategier samt organiserar verksamheten på ett strukturerat och resurseffektivt sätt. En viktig uppgift är att stimulera, stödja och uppmuntra medarbetarna samt ta till vara och utveckla deras kompetens och engagemang. Vidare fattar och genomför du beslut samt följer upp resultat och rapporterar till verksamhetschefen, vilken du är direkt underställd. Du ingår i Anestesiklinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill ingå i en ledarduo, som en av två likställda avdelningschefer. Att arbeta i ett delat ledarskap ställer stora krav på tillit, prestigelöshet och gemensamma värderingar. Du har ett empatiskt förhållningssätt och värdesätter goda relationer inom den egna enheten, och med andra interna och externa samarbetspartners. Du är lyhörd, uppriktig och tydlig i ledarskapet. Du är bra på att organisera, samordna medarbetarna och delegera arbetsuppgifter. Du kan fatta samt genomföra beslut. Vidare är du kommunikativ med god social kompetens. Samtliga nämnda egenskaper skapar förutsättningar för att entusiasmera och tillvarata medarbetarnas kompetens genom delaktighet, dialog och att arbeta för en god arbetsmiljö. Gällande den formella kompetensen är det ett krav att du har en högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård. Har du chefserfarenhet är det meriterande samtidigt som ledaregenskaperna väger tungt. Vi ser gärna att du är specialistutbildad inom operation-, intensivvård- eller anestesisjukvård. Vidare värdesätter vi om du har erfarenhet från tidigare arbete inom hälso- och sjukvården, framförallt från operationsavdelning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Anestesikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din egen profession.
Lön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning och du bör därför ange löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-11-04
Ansök senast
2019-11-30
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Ulrika Siesing
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 52 70
 • Dick Björk, Ulrika Klementsson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 53 13
 • Pernilla Olsson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 53 13
 • Carina Malmqvist
  Vision
  Telefon: 0455-73 52 79
 • Nikolaus Groll
  BLF
  Telefon: 0455-735262

Ansökan

Referensnummer: A910384
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.