Kurator till Karlskrona Rehabcenter

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har påbörjat arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Vi kommer tillsammans att utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Primärvården omfattar vårdcentraler där rehabilitering är en del av verksamheten. Primärvårdens mål är att vara en modern öppenvård där patienternas behov och teamarbete står i centrum. Karlskrona Rehabcenter ansvarar för all rehabilitering inom offentlig primärvård i Karlskrona med cirka 50 000 listade patienter. Vår verksamhet är idag förlagd på några av de sex offentligt ägda vårdcentralerna i Karlskrona med omnejd. Arbetsgruppen är tvärprofessionell och består av kuratorer, fysioterapeuter och arbetsterapeuter som vid behov arbetar i team kring patienter med ett komplext vårdbehov. Enheten är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Arbetsbeskrivning

Som kurator i primärvården träffar du patienter från 18 år och uppåt och med varierande problematik så som bland annat depression, ångest, stress och kriser. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av självständigt patientarbete med individuella bedömningar och samtalsbehandlingar som ibland kompletteras med gruppverksamhet och teamarbete. Andra arbetsuppgifter är telefonrådgivning och tidsbokning via callback. Vi arbetar med gruppbehandling inom psykiskhälsa, stresshantering och KOL-skola. Vi bedriver även multimodal smärtrehabilitering. Regelbunden handledning ges.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Socionom med psykoterapeutisk kompetens lägst steg 1 och tycker om att utveckla och förbättra rehabiliteringsområdet tillsammans med enhetens övriga kollegor. Vi ser gärna att du är engagerad och ser möjligheter istället för problem. Förbättringsarbete ser vi som en naturlig del av det dagliga arbetet. Arbetet kräver att du har förmåga att arbeta självständighet och att du har god initiativ- och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för arbetsuppgifterna. Vi tillämpar löpande rekrytering. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-08
Ansök senast
2021-05-14
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Karlskrona-rehabcenter/

Upplysningar

 • Sara Larsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455–73 55 39
  E-post: Sara Larsson
 • Anna Sjölund
  Kurator
  Telefon: 0455-735541

Ansökan

Referensnummer: A1020512
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?