Dietist till levnadsvanemottagningen i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Dietistmottagningens verksamhet är lokaliserad i både Karlshamn och Karlskrona med sluten- och öppenvård på båda orter. Den aktuella tjänsten är placerad på dietistmottagningen i Karlshamn med uppdrag att arbeta 100 % på levnadsvanemottagningen. Ohälsosamma levnadsvanor utgör en stor orsak till mycket av sjukligheten hos medborgarna i Blekinge. Region Blekinge har därför sedan 2016 en levnadsvanemottagning som syftar till att erbjuda vuxna personer med svår levnadsvaneproblematik ett utökat evidensbaserat stöd. Levnadsvanemottagningen är en coachande enhet som arbetar utifrån ett helhetsperspektiv. Vi ger möjlighet till stöd i förändring av kost- och motionsvanor, tobaksavvänjning och riskbruk av alkohol. Mottagningen är en resurs till hälso- och sjukvårdens alla verksamheter och är förlagd till hjärtmottagningen, Thoraxcentrum, Blekingesjukhuset i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara en del av vårt team som består av dietist, läkare, sjuksköterska, medicinsk sekreterare och sjukgymnast. Din erfarenhet och kompetens är viktig när du som dietist framförallt kommer att arbeta med patientkontakter, men även delta i verksamhetsutveckling tillsammans med teamet. Arbetsuppgifterna på levnadsvanemottagningen är varierande och innefattar både individuella besök av vuxna samt teambaserade gruppbehandlingar. Genom ett coachande och inspirerande förhållningssätt ska du stödja patienten i förändringsarbetet och leda grupper mot nya mål. Arbetet på mottagningen följer nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor och lokala vårdprogram. Du kommer, tillsammans med teamet och regionens folkhälsostrateger vara en god ambassadör för det förebyggande arbetet i hela regionen.

Kvalifikationer

Du är legitimerad dietist. Det är önskvärt om du har goda ämneskunskaper inom levnadsvanor och sjukdomsförebyggande metoder, utbildning i MI (motiverande samtal) på grundnivå eller utbildning i annan teoribaserad samtalsmetodik och erfarenhet av att arbeta med patienter i behov av levnadsvaneförändringar. En stor del av levnadsvanemottagningens behandlingsmetod är gruppverksamhet, vilket förutsätter att du trivs med att hålla i gruppbehandling. Du är en nyfiken och kreativ person som självständigt kan planera, leda, driva och fullfölja processer inom ditt område på mottagningen. Det är viktigt med god samarbetsförmåga och stor ödmjukhet inför andras kompetens när du på ett naturligt, pedagogiskt och effektivt sätt ska kommunicera med olika målgrupper, i både tal och skrift. Du är öppen och har lätt för att knyta nya kontakter när du ska ingå i arbetsteamet och delta engagerat i fortsatt utveckling av mottagningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Dietist
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-08-31
Ansök senast
2020-09-27
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Maria Persson
  Avdelningschef dietistmottagningen
  Telefon: 0728-80 43 45
  E-post: Maria Persson
 • Marita Sideström
  Avdelningschef hjärtmottagningen
  Telefon: 0455-73 51 32
  E-post: Marita Sideström
 • Gerthi Persson
  Projektledare, avd för kvalitet och utveckling
  Telefon: 0734-47 12 47
  E-post: Gerthi Persson
 • Valeria Arvidsson Acosta
  Naturvetarna (leg dietist)
  Telefon: 0455-73 55 88
  E-post: Valeria Arvidsson Acosta

Ansökan

Referensnummer: A971739
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi kommer att ha löpande urval och kan tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.