ST-läkare till Röntgenkliniken på Blekingesjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Röntgenkliniken på Blekingesjukhuset har verksamhet i såväl Karlskrona som Karlshamn. Upptagningsområdet omfattar 150 000 invånare och vi genomför cirka 110 000 undersökningar per år. På kliniken arbetar 26 läkare varav 6 är ST-läkare, 45 röntgensjuksköterskor, 10 undersköterskor, 4 medicinska sekreterare, 2 sjukhusfysiker och 2 röntgeningenjörer. Kliniken har de flesta förekommande modaliteter såsom konventionell röntgen, ultraljud, datortomografi, MR (två 1,5 T och en 3 T) och SPECT-CT. Mammografiverksamhet bedrivs också på avdelningen. Mellan kl. 22.00 till 07.00 (alla dagar) granskar TMC Sydney röntgenklinikens produktion.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en målinriktad medarbetare med god samarbetsförmåga. Vi kan erbjuda: • Individuellt ST-utbildningsprogram enligt Socialstyrelsens riktlinjer (SOSFS 2008:17/2015:8) • Utbildad handledare • Schemalagd utbildning • En eftermiddag/per vecka för självständiga studier • Möjlighet att delta i Region Skånes utbildningsprogram • Regelbundna interna utbildningstillfällen och föreläsningar • Kurser enligt Socialstyrelsens rekommendationer • ST-studierektor • Sidoutbildning på universitetssjukhuset SUS

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare med svensk språkkunskap lägst C1 - nivå. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Röntgenkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde den 2 december 2019 eller enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-08-27
Ansök senast
2019-10-06
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Bo Frennby
  Överläkare, medicinskt ledningsansvarig
  Telefon: 0455-735043
 • Michael Petersen
  Verksamhetschef Röntgen
  Telefon: 0455-735039
 • Marie Tidstrand
  Blekinge Läkarförening
  Telefon: 0455-735074

Ansökan

Referensnummer: A897841
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.