Förskolelärare till lekterapin, Barnkliniken Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Lekterapin är en del av Barn- och ungdomsklinikens verksamhet vid Blekingesjukhuset. Vi håller till i en lokal mitt inne på Barn- och ungdomsklinikens vårdavdelning, utrustad med material och aktiviteter som ska tilltala barn i alla åldrar. Som lekterapeut ingår man som en teammedlem kring det sjuka barnet och arbetar utifrån en helhetssyn runt barnet och dess familj. Vi bemannar den öppna verksamheten i Lekterapins lokaler där det ges möjlighet till sinnesstimulans, lek, skapande, samvaro och avkoppling. Men vi har också ansvar för uppsökande verksamhet på avdelning och mottagning för de barn som inte har möjlighet att komma till Lekterapin. På vårdrummet kan Lekterapeuten stimulera till lek, avkoppling och skapande verksamhet utifrån barnets önskemål, situation och behov. Vi följer även läroplanerna för förskolan och grundskolan samt förskoleklassen och fritidshemmet i den mån det är möjligt. För mer information om Lekterapi se www.sverigeslekterapeuter.se

Arbetsbeskrivning

Sjuka barn och ungdomar har rätt till utveckling och lärande. Lekterapeuterna utgår från det friska hos varje individ och erbjuder möjlighet till lek, skapande verksamhet, bearbetning och social samvaro enskilt eller med andra barn och ungdomar. Det innebär arbete i lekterapins lokaler samt uppsökande på avdelning och dagsjukvårdsmottagning. För att skapa trygghet för patienten är lekterapin och lekterapeuten en behandlingsfri zon. Verksamheten vilar på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Arbetet inkluderar även syskon och föräldrar/andra anhöriga. Du kommer även var en del av barnklinikens onkologiteam.

Kvalifikationer

Vi söker dig med legitimation som förskollärare, godkänd examen som fritidspedagog eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av barn- och ungdomsverksamhet samt erfarenhet av arbete med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd. Har du specialpedagogisk examen, erfarenhet från familjeinriktat arbete och/eller erfarenhet av att stötta barn i familjer som drabbats av kris anses detta meriterande. Självklart har du lätt för att kommunicera med barn och unga. Löpande urval och tillsättning kan bli aktuellt i denna rekrytering. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Yrkeskategori
Lekterapeut
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning
Schema
Dagtid
Antal platser
1
Publicerad
2020-12-22
Ansök senast
2021-01-17
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Lena Swärdh
  Avdelningschef Barn- och ungdomsplanet
  Telefon: 0455-73 42 33
  E-post: Lena Swärdh
 • Annette Fredin Karlsson
  Specialpedagog, Lärarförbundet
  Telefon: 0455-73 42 71
  E-post: Annette Fredin Karlsson

Ansökan

Referensnummer: A989279
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?