Lönekonsult, heltid tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice är en förvaltning med ungefär 550 medarbetare som har uppdrag att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Enheten för Verksamhetsstöd är en basenhet inom Regionservice som stödjer region Blekinges övriga verksamheter inom lön, personal, redovisning och materialförsörjning. I basenheten ingår även kundtjänst, telefonväxel och centralkassa. Som lönekonsult tillhör man organisatoriskt löneavdelningen där det även finns systemsupport och systemförvaltning. Totalt är vi 16 medarbetare. Då en av våra lönekonsulter kommer att ha nytt uppdrag på avdelningen så söker vi nu en ersättare.

Arbetsbeskrivning

Som lönekonsult erbjuds Du att jobba i en komplex organisation mot verksamheter både inom hälso- och sjukvård, regional utveckling och service. Du arbetar i löneprocessen med ett antal verksamheter vilket innebär att du ger stöd och råd till förvaltningarnas linjeorganisation i lönehandläggning och frågor som rör lön. Som personal- och lönesystem har vi Heroma. I arbetsuppgifterna ingår att handlägga löner, tolka lagar och avtal, utfärda intyg men även andra löneadministrativa uppgifter kan förekomma. Du kommer också att göra sammanställningar och uttag av olika rapporter. Som lönekonsult ger du råd och stöd till medarbetare som ingår i olika funktioner t. ex inom HR och ekonomi och bistår med olika beräkningar som efterfrågas. Inom löneavdelningen jobbar vi aktivt med förbättrings- och utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

För att vara rätt person för tjänsten söker vi dig som har en eftergymnasial utbildning som lönekonsult eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdigt. Erfarenhet av arbete som lönekonsult är ett krav och erfarenhet av arbete i Heroma är meriterande. Som lönekonsult bör du ha vana av att arbeta självständigt och vara serviceinriktad. Du är noggrann, strukturerad, känner ansvar för ditt uppdrag och har ett genuint intresse av siffror. Du kan i perioder arbeta under hög arbetsbelastning. För att trivas i rollen som lönekonsult krävs att du är relationsskapande, flexibel, utåtriktad och positiv. Du ska också ha ett intresse för att jobba med förbättring och utveckling. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Löneassistent/Lönekontorist
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under hela ansökningstiden.
Lön
Löneform: Månadslön Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Schema
Dagtid.
Antal platser
1
Publicerad
2021-10-06
Ansök senast
2021-10-20
Läs mer
https://regionblekinge.se/om-region-blekinge.html

Upplysningar

 • Ann-Christin Nilsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455–736108
  E-post: Ann-Christin Nilsson
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-736681
 • Inga-Britt Albertsson
  Stf. avdelningschef
  Telefon: 0455-73 6282

Ansökan

Referensnummer: A1059535
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?