Dietist till Habiliteringen Blekinge, Vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Är du legitimerad dietist och vill göra en viktig skillnad för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker nu en dietist till habiliteringen i Blekinge. Habiliteringen erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som dietist i flera tvärprofessionella team med logoped, sjuksköterska, arbetsterapeut, fysioterapeut, psykolog, kurator, specialpedagog och habiliteringsläkare. Inom ramen för din anställning har du också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlskrona och en i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Som dietist hos oss på habiliteringen kommer du att arbeta med personer som har en medfödd eller tidigt förvärvad funktionsnedsättning. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta kartläggning av nutritionsproblem, råd och stöd vid nutritionsbehandling samt att följa upp och utvärdera insatser. Många personer som träffar habiliteringens dietist har gastrostomi och/eller dysfagi. Dietisten ger handledning och rådgivning till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning, deras anhöriga och nätverk. Målet är att uppnå optimal näringsstatus som ger förutsättning för en fungerande vardag och möjlighet att tillgodogöra sig övrig behandling.

Kvalifikationer

Legitimerad dietist. Vi ser gärna att du har erfarenhet av habilitering och/eller av arbete med personer med funktionsnedsättning. Som person är du bra på att planera och strukturera ditt arbete. Vi ser gärna att du har en god samarbetsförmåga då arbetet förutom samarbete i teamen även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten. Du har en god pedagogisk förmåga och det är viktigt för dig att personerna du möter blir sedda och hörda och att deras synpunkter tas tillvara. Stor vikt läggas vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten. Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Dietist
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2023-02-28
Antal platser
1
Publicerad
2021-02-18
Ansök senast
2021-05-16
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Linda Svensson
    Avdelninsgchef Habiliteringen, Karlskrona
    Telefon: 0455-73 43 92
  • Angelica Williamsson
    Dietist
    Telefon: 0455-73 43 72

Ansökan

Referensnummer: A1008576
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?