Sjuksköterska till Neuroteamet, Rehabiliteringskliniken, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Neuroteamet är ett av Rehabiliteringsklinikens öppenvårdsteam. Som sjuksköterska är du navet i rehabiliteringen med och runt patienten, både i direkt patientkontakt och även administrativt. Trivs du med att arbeta i team, är glad, positivt och flexibel och tycker om att vara spindeln i nätet då kommer du att trivas hos oss. Har du dessutom erfarenhet av rehab och neuro ska du är du rätt person på rätt plats.

Arbetsbeskrivning

Att arbeta i multiprofessionellt team är stimulerande och utvecklande, du lär dig hela tiden något nytt! Teamets medlemmar är arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare, neuropsykolog, sjukgymnast och undersköterska. Vi delar erfarenheter med varandra och har kontinuerlig kontakt med patient och anhöriga. Det är patientcentrerat arbetssätt på riktigt. Det är roligt och givande att arbeta med och för människor med olika neurologiska sjukdomar och få följa patienten under rehabiliteringen hos oss. Sjuksköterskan är en del av Neuroteamet och arbetar med omvårdnadsuppgifter t.ex. kontroll av blodtryck och blodsocker, omläggningar och samtal kring levnadsvanor. Du samordnar, förbereder för team- och remissronder, ansvarar för ankomstsamtal, uppföljningssamtal, inskrivning och utskrivning av patienter och rehabiliteringsplaner. Vid behov kommer du även att skapa kontakt med andra myndigheter. I sjuksköterskans roll ingår även telefonrådgivning samt att vara kontaktperson för patienter och anhöriga. Det innebär även administrativt arbete såsom bokningar, remisser, väntelista och medicinsk registrering. Din närmsta sköterskekollega finns i samma lokaler i vårt allmänteam. Vi samarbetar och stöttar varandra mellan teamen och har ett gott utbyte av varandra. SpriH (specialiserad rehabilitering i hemmet) och Baclofenteamet, är ytterligare två områden där du som sjuksköterska ingår. Hur är det att arbeta på Rehabiliteringskliniken? På Rehabiliteringskliniken har vi nära till varandra och beslutsvägarna är korta. Vår vision är: Rehabkliniken är en arbetsplats och verksamhet jag vill tillhöra. Varje möte håller en god kvalitét och tillför mervärde till de inblandade. Det ger mig en känsla av sammanhang. Vi gör det bästa varje dag för att leva upp till vår vision. Vilka arbetstider är det? Det är en 40 timmarsvecka. Dagtid i Neuroteamet. Under jul- och nyårshelgerna och sommarperioden stänger vi vår verksamhet. Teamets medlemmar arbetar då mot övriga sjukhuset och som sjuksköterska kommer du att tjänstgöra inom vår slutenvård.

Kvalifikationer

Du är leg sjuksköterska och har ett stort intresse för patientgruppen. Du har goda kunskaper i svenska, känner dig bekväm med individuella patientkontakter och den administrativa koordinerande rollen. Du är strukturerad och har ett gott ordningssinne. Vi ser gärna att du har kompetens och erfarenhet av rehabilitering, uppskattar teamarbete samt trivs med utvecklingsarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-06-28
Ansök senast
2021-08-22
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Marie Kantermo
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-734979
 • Kim Wiberg
  Sjuksköterska specialistrehab
  Telefon: 0455-734996
  E-post: Kim Wiberg
 • Tina Sandberg
  Undersköterska i Neuroteamet
  Telefon: 0455-73 77 08
  E-post: Tina Sandberg
 • Jeanette Lind
  Sjuksköterska Vårdförbundet
  Telefon: 0454-732483
  E-post: Jeanette Lind

Ansökan

Referensnummer: A1041672
Ansök

Övrig information

Avdelningschef Marie Kantermo har semester v 26-29. Kontakt hänvisas till andra kontaktpersoner. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?