Sjuksköterska till Beroendeavdelningen

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Beroendeenheten är en del av Länsgemensam psykiatri som har hela Blekinge som sitt upptagningsområde, med drygt 154 000 invånare. Beroendeenheten består i nuläget av en slutenvårdsavdelning och två mottagningar en i Karlskrona och en i Karlshamn. Vi vill fortsätta att skapa en modern beroendevård där lagarbete och personcentrerad vård står i centrum. Det finns en tydlig målsättning i Blekinge: vi vill bli riktigt bra på beroendevård vill Du vara med?

Arbetsbeskrivning

Beroendeavdelningens uppdrag är inneliggande abstinensbehandling, utredning och läkemedelsinställning. Avdelningens och arbetsgruppens viktigaste målsättning är att utföra ett professionellt arbete med god kvalité. Eftersom inriktningen beroende är relativt ny inom den psykiatriska vården så utvecklas vår verksamhet ständigt. Dina arbetsuppgifter som sjuksköterska är bland annat, allmän omvårdnad, läkemedelshantering, handledning utav studenter, mottagningsverksamhet och teamrond. Vi arbetar tillsammans med olika professioner och aktörer för att kunna ge våra patienter en så god vård som möjligt. Vi erbjuder dig som sjuksköterska ett arbete där du kan vara med och påverka, och utvecklas i ditt yrke. Som sjuksköterska arbetar du i ett team som består av ca. hälften sjuksköterskor och psykiatriskötare. Vår arbetsgrupp är en god blandning mellan kvinnor och män i blandade åldrar, samt olika erfarenheter. Vi har ett stort fokus på arbetsmiljön då vi vill att alla ska trivas i arbetsgruppen.

Kvalifikationer

Leg. Sjuksköterska, vidareutbildning inom psykiatri samt erfarenhet av beroendevård är önskvärt. Du som söker har förmågan att arbeta självständigt, men lika gärna i grupp. Du ska ha god självkännedom, vara noggrann och trygg samt ha ett reflekterande förhållningssätt. Då arbetet har flera inslag av utvecklig är det positiv om du har lätt till nytänkande samt ser möjligheter i såväl olika kompetenser som personligheter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Länsgemensam psykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
2
Publicerad
2019-01-31
Ansök senast
2019-02-24
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

  • Peter Stålhandske
    Avdelningschef Beroendeavdelningen
    Telefon: 0455-73 58 97
  • Helén Svensson
    Sjuksköterska
    Telefon: 0455-73 10 45

Ansökan

Referensnummer: A847865
Ansök

Övrig information

Många utav våra anställda, både psykiatriskötare och sjuksköterskor, har tidigare varit studenter hos oss under sin utbildningstid och har valt att komma tillbaka till oss på beroendeavdelningen. Det bästa med att jobba som sjuksköterska på beroendeavdelningen är att man får jobba med psykiatri och även ha medicinska arbetsuppgifter. Det är verkligen både en medicinsk och en psykiatrisk avdelning. Helén, Sjuksköterska Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig . När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.