Avdelningschef till Materialdepån

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Basenhet Städ, kost och logistik med ca 260 medarbetare består av 11 avdelningar inom kök och restaurang, café och butik, städ, transport och vaktmästeri, materialdepå samt resursenhet.

Arbetsbeskrivning

Materialdepån ansvarar för regionens materialförsörjning genom inköpsservice och depåverksamhet. Materialdepån köper in och lagerhåller ca 1 900 artiklar och omsätter ca 130 miljoner kronor. De största kunderna är Region Blekinge och Region Kronoberg. Inom avdelningschefens ansvar finns även Personalkläder i Karlskrona samt Vårdnära service i Karlskrona. Personalkläder försörjer vårdpersonalen på Karlskrona sjukhus med arbetskläder. Vårdnära service har hand om material- och textilförsörjning på flera vårdavdelningar. Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, arbetsgivarrollen i förhållande till att vara Region Blekinges företrädare och ledarrollen i förhållande till att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras. Rollen innebär ett stort ansvar där kunskap om, samt engagemang i verksamheten är viktigt. Som avdelningschef arbetar du övergripande och strategiskt för att leda och utveckla verksamheten inom materialförsörjning. Du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för din avdelning. Du har nära samarbete med avdelningschefer inom Städ, kost och logistik genom basenhetens ledningsgrupp, upphandlingsenheten samt både interna och externa kunder till Materialdepån.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha relevant högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Resor förekommer i tjänsten och du ska därför ha B-körkort. Du ska ha dokumenterad ledarskapserfarenhet med personal- och ekonomiansvar samt administrativ vana, god datakunskap och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av ledarskap inom offentlig verksamhet och/eller erfarenhet från materialförsörjning eller lagerverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet från chefsuppdrag där du ansvarat för personal inom olika yrkeskategorier. Dina styrkor i ledarskapet ska finnas i att du leder, motiverar och stöttar medarbetarna för att nå gemensamma mål. Då verksamheten befinner sig i ständig förändring och utveckling är det viktigt att du ser möjligheter i förändring istället för hinder. Dina personliga styrkor tror vi finns i att du är serviceinriktad, känner dig trygg som ledare och chef, är strukturerad och ansvarstagande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Logistikchef
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Städ, kost och logistik
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefskap med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning som är skilt från chefskapet.
Lön
Region Blekinge tillämpad individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-02-26
Ansök senast
2019-03-17
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Magnus Helge
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 43 18
 • Susanne Johansson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 66 59
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-73 66 81

Ansökan

Referensnummer: A854227
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.