Avdelningschef till gynavdelning 35, Kvinnokliniken i Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Kvinnokliniken i Karlskrona består av en förlossningsavdelning, BB, gynavdelning, gynekologisk mottagning och operation. I Karlshamn finns gynekologisk mottagning där polikliniska gynekologiska operationer utförs. Vi bedriver även kvinnohälsovård i hela länet. Vi är ett starkt team av barnmorskor, undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Vi är positiva och hjälpsamma och gör tillsammans Kvinnokliniken till en bra arbetsplats. Gynavdelningen består i dagsläget av 11 vårdplatser och vi är i dagsläget ca 25 medarbetare. Vid avdelningen bedrivs även poliklinisk verksamhet såsom cytostatikabehandling och medicinska aborter.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill vara med och forma gynavdelningen och Kvinnokliniken in i framtidens hälso- och sjukvård. Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga, att i arbetsgivarrollen vara Regionens företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef för gynavdelningen svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Du samarbetar med sektionsansvariga läkare för slutenvård och cytostatika och ingår i klinikens ledningsgrupp. Du är första linjens ledare och chef för sjuksköterskor och undersköterskor. Vi söker dig med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. Du stimuleras av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Du är en god ambassadör ut i verksamheten. Utmaningen att vara delaktig i utvecklingen av framtidens vård kommer att vara central i din roll som avdelningschef. Patienterna på gynavdelningen skiljer sig åt och på avdelningen vårdas såväl patienter pre- och postoperativt, patienter med graviditetskomplikationer, abortpatienter, patienter som behandlas med cytostatika samt palliativ vård. Ofta är det vårdkrävande patienter som vårdas en längre tid vilket även innebär mycket kontakt med anhöriga samt samverkan med bl.a. Kommunen vid SIP och LOS. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande och du har en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker Dig som har: - akademisk utbildning inom vårdsektorn gärna vidareutbildad sjuksköterska - förutsättningar och kompetens att utöva ett professionellt ledarskap - viljan att arbeta i och utveckla arbetsuppgifterna inom samtliga områden inom uppdraget - god samarbetsförmåga - lätt att kommunicera och som är tydlig och flexibel - har ett stort engagemang för målgruppen Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Även erfarenhet av arbete med svårt sjuka patienter är meriterande. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Kvinnokliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl. överenskommelse
Lön
Individuell lönesättning tillämpas
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-21
Ansök senast
2021-06-11
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Bodil Ehn
  Verksamhetschef Kvinnokliniken
  Telefon: 0455-73 46 11
 • Emma Persson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00 vx
 • Agneta Johansson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 46 55
 • Annika Fellbo
  SRAT/Barnmorskeförbundet
  Telefon: 0457- 73 14 83

Ansökan

Referensnummer: A1031331
Ansök

Övrig information

I den här rekryteringen använder vi oss av löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?