Teknisk systemförvaltare till Förvaltning vårdsystem

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. I uppdraget ingår bland annat att äga, förvalta och utveckla regionens fastigheter och inhyrda lokaler samt att förvalta och utveckla regionens informationssystem, informationsteknik och teknisk infrastruktur. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastighet, IT, verksamhetsstöd samt städ, kost och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, HR och lön. Basenhet Informatik består av två avdelningar, Förvaltning Vårdsystem och Förvaltning Affärssystem. Basenheten bedrivs affärsmässigt vilket innebär att vi arbetar intensivt med kostnadseffektivitet, samverkan och utveckling av arbetet för att ge bättre IT-stöd till verksamheterna inom regionen. Varje medarbetare i verksamheten skall bidra aktivt till utvecklingen genom samarbete, engagemang och med kvalitet i samklang med visionen för Region Blekinge, "Den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa". På Förvaltning Vårdsystem arbetar idag 25 personer som förvaltar och förädlar Region Blekinges vårdsystem i nära samverkan med verksamheter och leverantörer. Till avdelningen söker vi nu 2 tekniska systemförvaltare.

Arbetsbeskrivning

Teknisk systemförvaltning i Region Blekinge handlar om att vidmakthålla och vidareutveckla förvaltningsobjekt där IT-system ingår som delar i en verksamhet. Förvaltningen bedrivs affärsmässigt i nära samverkan med verksamheten. Vi arbetar enligt förvaltningsmodellen PM3 (På Maintenance Management Model). I tjänsten som teknisk systemförvaltare kommer du bland annat att ansvara för installation, konfiguration, uppgradering och underhåll av IT-system. Vidare kan det även förekomma att du deltar i upphandling av olika IT-lösningar. Tjänsten är placerad i Karlskrona men resor kan förekomma inom hela länet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Då det kan förekomma kontakter med leverantörer från utlandet förväntar vi oss att du även har goda kunskaper i engelska. Resor förekommer i hela länet och du ska därför ha B-körkort. Vi söker dig som har ett stort intresse för problemlösning och att ge service till verksamheten. Du behöver vara noggrann, ha god dokumentationsvana, enkelt kunna ställa om till ändrade förutsättningar, ha god analytisk förmåga att felsöka och ha förmåga att ta till dig nya kunskaper samt kunna samarbeta. Tjänsten innebär stort eget ansvar med god initiativförmåga. Du ska känna engagemang och ödmjukhet inför uppgiften. Vi förväntar oss att du kontinuerligt håller dig uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning. Vi förväntar oss att du har: • Bred och djup allmänkompetens inom IT • God kunskap om Microsofts klient- och serveroperativ • God databaskunskap, främst MS SQL server • God allmänkunskap om nätverk och dess uppbyggnad • God allmänkunskap om nätverksprotokoll och brandväggars funktion • God allmänkunskap om Active Directory • Kunskaper om IIS • Meriterande är kunskaper inom .Net • Meriterande är kunskaper om förvaltningsmodellen PM3 Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Data/IT
Yrkeskategori
Systemförvaltare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Informatik
Omfattning
Heltid
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
2
Publicerad
2019-03-11
Ansök senast
2019-04-07
Läs mer
http://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Jakob Gars
  Avdelningschef
  Telefon: 0455- 73 66 44
 • Rikard Hillersand
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 62 33
 • Ann-Charlott Andersson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0455-73 62 72

Ansökan

Referensnummer: A858007
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.