Avdelningschef till Habiliteringen Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Habiliteringen erbjuder insatser till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som intellektuell funktionsnedsättning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Är du intresserad av habiliteringens målgrupp och ledarskap och vill vara delaktig i att utveckla verksamheten? Då är du kanske vår nya avdelningschef! Vi söker avdelningschef till habiliteringen i Karlshamn. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona men vi ser oss som en habilitering och har ett nära samarbete över länet. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som avdelningschef för tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Vi erbjuder handledning, vidareutveckling och fortbildning inom ramen för ditt chefskap. Region Blekinge har gemensamma chefsdagar där fokus är erfarenhetsutbyte mellan chefer inom Regionen.

Arbetsbeskrivning

Habiliteringen innebär ett spännande och utvecklande arbete i tvärprofessionella team runt barn och vuxna med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar. Som avdelningschef på Habiliteringen i Karlshamn har du ett nära samarbete med både avdelningschefen i Karlskrona och med verksamhetschefen. Tillsammans med Barn-och ungdomspsykiatrin har vi en gemensam ledningsgrupp där arbetet präglas av gott samarbete och ömsesidig respekt. Habiliteringen har tillsammans med Barn- och ungdomspsykiatrin gemensamt startat upp en utredningsenhet som utreder barn med neuropsykiatrisk frågeställning. Som avdelningschef har du ansvar för avdelningen avseende personal, ekonomi och arbetsmiljö. I uppdraget som avdelningschef ska du organisera, leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar samt efter Hälso- och sjukvårdslagen tillika Regionens policydokument. Du är som avdelningschef direkt underställd verksamhetschefen och ingår i basenhetens ledningsgrupp. Du har ansvar för ca 25 medarbetare, vilket innebär att du håller medarbetar- och lönesamtal med dessa. Du samverkar med personal, patienter och dennes nätverk. Arbetet innebär dessutom många kontaktytor och samverkan med ett flertal externa aktörer. Tidsbegränsat förordnande som avdelningschef med grundtjänst i din profession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning relaterad till Habiliteringens område. Vi ser gärna att du har arbetat med habiliteringens målgrupp samt att du har chefserfarenhet. Din ledarstil kännetecknas av tydlighet och förmåga att delegera. För att trivas och lyckas med arbetet hos oss tror vi att du trivs med och stimuleras av nya utmaningar och är intresserad av förbättrings- och utvecklingsarbete. Du arbetar för delaktighet och har förmåga att entusiasmera din personal samt verka för god arbetsmiljö. Du är kreativ och duktig på att hitta nya lösningar utifrån olika perspektiv. Du har en god förmåga att samarbeta både internt och externt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal. B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Avdelningschef, landsting
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2021-02-08
Ansök senast
2021-02-28
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Petra Nordberg
  Verksamhetschef Habiliteringen Blekinge
  Telefon: 0454-73 28 89
 • Linda Svensson
  Avd.chef Habiliteringen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 43 92
 • Åsa Glansberg
  Lärarförbundet
  Telefon: 0454-73 21 62
 • Kerstin Inganäs Olofsson
  Sveriges Arbetsterapeuter
  Telefon: 0454-73 21 86

Ansökan

Referensnummer: A1006057
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?