Avdelningschef till Barn- och ungdomspsykiatrin i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Barn- och ungdomspsykiatrin är en tvärvetenskaplig specialistverksamhet som innefattar ett familjeterapeutiskt, kognitivt, psykodynamiskt samt neuropsykologiskt förståelseperspektiv med barnet/ungdomen och dess familj i centrum. Vår uppgift är att bedöma, utreda och behandla allvarlig psykisk ohälsa hos barn, ungdomar under 18 år och deras familjer. Samverkan sker med andra verksamheter inom hälso- och sjukvården och även andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola och socialvård. Kliniken arbetar med att fortlöpande utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten. Barn- och ungdomspsykiatrin i Blekinge består av öppenvårdsmottagningar i Karlshamn och Karlskrona. Det finns mellanvård som utgår från Karlshamn och Karlskrona samt heldygnsvård i Karlskrona. BUP och habiliteringen har en gemensam utredningsenhet som utgår från ett gemensamt ledningsansvar. Som chef ingår du i en handledningsgrupp med andra avdelningschefer inom Region Blekinge. Du erbjuds även att ingå i Regionens chefsprogram för vidareutveckling och fortbildning inom ramen för ditt chefskap. Region Blekinge anordnar chefsdagar med fokus på utveckling i chefsrollen, skapa nätverk och erfarenhetsutbyte mellan chefer inom Regionen. Vi söker nu en avdelningschef till vår öppenvårdsmottagning och mellanvårdsenhet i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Barn- och ungdomspsykiatrin ställer höga krav på ledarskapet där personcentrerat förhållningssätt tillsammans med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och närvarande ledarskap står i centrum. Som avdelningschef är du direkt underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp tillsammans med två andra avdelningschefer och förväntas att aktivt delta i både operativa och strategiska frågor. Du ingår dessutom i en större ledningsgrupp med Habiliteringens två avdelningschefer. I uppdraget som avdelningschef har du till uppgift att leda och utveckla verksamheten utifrån organisatoriska och ekonomiska ramar. Du har ett samlat verksamhetsansvar med ansvar för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi. På mottagningen arbetar medicinska sekreterare, psykologer, MBHV Psykologer, socionomer, sjuksköterskor och läkare. Läkarna ingår i arbetsgruppen men är underställda verksamhetschefen. På mellanvården arbetar skötare och behandlingsassistenter. Ett antal av dina medarbetare arbetar även del av sin tid i länsgemensam verksamhet. I ditt chefskap har du tillgång till administrativ assistent som arbetar på uppdrag åt ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Tidigare chefserfarenheter är meriterande och erfarenhet av psykiatriskt arbete är önskvärt. Vi ser gärna att du är målmedveten och har god samarbetsförmåga. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna med tydlighet och kommunikation som två viktiga beståndsdelar. Du ska arbeta efter en tydlig struktur där information och återkoppling till dina medarbetare är självklara delar. Du ska på ett inkännande sätt kunna fatta beslut som för verksamheten och medarbetarna framåt. Genom entusiasm och engagemang främjar du som avdelningschef nytänkande och utveckling av verksamheten. Körkort är ett krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vid tillsättning av tjänst inom barn- och ungdomspsykiatrin kommer vi att kräva utdrag ur belastnings- och misstankeregistret, detta erhålls från Polismyndigheten. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomspsykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Chefsförordnande mellan 1-6 år. Du anställs i en tillsvidareanställning vid din grundprofession med ett förordnande som chef.
Antal platser
1
Publicerad
2021-04-30
Ansök senast
2021-05-23
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Petra Nordberg
  Verksamhetschef
  Telefon: 0734-47 16 74
  E-post: Petra Nordberg
 • Susanne Ahlm
  Kurator/Psykoterapeut, SACO
 • Viveka Johansson
  Sjuksköterska, Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 58 53
 • Lena Svensson
  Kommunal
  Telefon: 0454-73 10 32

Ansökan

Referensnummer: A1027028
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?