ST-läkare till rehabiliteringskliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Region Blekinge erbjuder omfattande medicinsk verksamhet, korta beslutsvägar och ett mycket gott handledningsklimat. Du kan påverka både din arbetssituation och patientens väg genom vården och du kommer upptäcka att ditt arbete blir uppskattat hos oss. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Rehabiliteringsklinikens verksamhet är lokaliserad till både Karlshamn och Karlskrona med både sluten- och öppenvård på båda orter. Stroke/neuro/hjärnskaderehabilitering, allmänrehabilitering (inklusive ryggmärgskaderehabilitering) och smärtrehabilitering är de tre huvudprocesserna på kliniken. Delar av rehabiliteringsklinikens slutenvårdsavdelningar är strokeenheter. Dessutom har kliniken två öppenvårdsavdelningar för teambaserad rehabilitering, diagnosrelaterade team inklusive smärtteam. Kliniken består också av två sjukgymnastavdelningar, två arbetsterapiavdelningar och en dietistmottagning som arbetar mot hela Blekingesjukhuset.

Arbetsbeskrivning

Rehabiliteringsmedicin är en medicinsk specialitet som riktar fokus mot funktionsnedsättningar orsakade av sjukdomar, störningar och skador av typiskt neurologisk, neuromuskulär och muskuloskeletal karaktär samt behandling mot långvarig smärta. Rehabiliteringsmedicin syftar till diagnostisering, behandling, hantering och förebyggande av dessa funktionsnedsättningar och strävar mot att öka patientens självständighet och delaktighet i det vardagliga livet. Du ingår i läkargruppen på rehabiliteringskliniken som består av överläkare, specialistläkare och ST-läkare. Vi söker dig som är intresserad av ST-utbildning i rehabiliteringsmedicin, eller dig som har närliggande specialitet i botten och vill prova på rehabiliteringsmedicin. Vi vill att du är genuint intresserad av att arbeta i team med patientens fokus! Tjänstgöringen förläggs till både Karlskrona och Karlshamn. Klinikens läkare går inte jour. Vi kan erbjuda: • Individuellt ST-utbildningsprogram enligt Socialstyrelsens riktlinjer (SOSFS 2015:8) • Utbildad handledare • Schemalagd utbildning • Avsatt tid för självständiga studier • Deltagande på Skånes ST-utbildningseftermiddagar • Intern utbildning • Kurser enligt Socialstyrelsens rekommendationer • ST-studierektor • Sidoutbildning på universitetssjukhuset SUS • Stort stöd som leder till självständighet • Engagemang och trygghet Välkommen med en ansökan om ST i rehabiliteringsmedicin hos oss!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har intresse för rehabiliteringsmedicin och som är legitimerad läkare eller kommer att få svensk legitimation inom snar framtid. Därtill har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarar nivå B2 enligt Europarådets nivåskala. Du har god kommunikativ förmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-17
Ansök senast
2021-06-27
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Stefan Mogren
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 49 72
  E-post: Stefan Mogren
 • Athina Bampasi
  BLF
  Telefon: 0454-73 24 88
  E-post: Athina Bampasi

Ansökan

Referensnummer: A1030928
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?