Sjuksköterska till Medicinkliniken, avd. 45/MOA

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. Avdelning 45 och medicinsk observationsavdelning (MOA) är två avdelningar inom medicinkliniken som ligger i samma korridor. På 45/MOA har vi en bra gemenskap och ett öppet klimat. Medicinsk observationsavdelning, MOA fungerar som en akutvårdsavdelning med ett högt tempo och ett brett spektra av diagnoser. Vi har tolv vårdplatser och här arbetar vi i två vårdlag där en sjuksköterska och en undersköterska tillsammans ansvarar för sex patienter. Avdelning 45 är en akut internmedicinsk vårdavdelning som specialiserar sig på hematologiska (hema) och gastroenterologiska (gastro) sjukdomar. Här lägger vi in patienter för vidare utredning och behandling. Vi tar också hand om patienter före och efter levertransplantation och stamcellstransplantation. På avdelningen 45 har vi tolv vårdplatser. Hema och gastro har varsitt vårdlag som består av en sjuksköterska och en undersköterska Vi är även en LUVA enhet där vi tar emot studerande från BTH sjuksköterskeprogram.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska deltar du aktivt i all omvårdnad kring patienten, både allmän och specifik vård inom akut internmedicin som specialiserar sig på hematologiska (hema) och gastroenterologiska (gastro) sjukdomar. Så småningom kommer du att få arbeta växelvis mellan avdelning 45 och MOA, vilket bidrar till en bred kompetensutveckling och ett varierande arbete.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska. Vi ser gärna att du är flexibel då du kommer att rotera mellan avdelning 45 och MOA. Du behöver ha förmåga att arbeta självständigt men även i team. Du bidrar till ett gott arbetsklimat på avdelningen och delar med dig av dina kunskaper till kollegor och studenter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. I anställningen ingår rotationstjänstgöring.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2019-09-02
Ansök senast
2019-09-22
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Henrietta Vallin
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 47 51
 • Rickard Sjögren
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455- 734751
 • Tanja Kallenberg
  Avdelningschef, Palliativmedicinska enheten
  Telefon: 0454-73 34 91
  E-post: Tanja Kallenberg

Ansökan

Referensnummer: A898582
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.