Verksamhetschef till enheten för logistik och måltidsservice, Regionservice

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-årsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, måltider, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Enheten för logistik och måltidsservice är en av fem basenheter som är organiserade under Regionservice med ca 130 medarbetare totalt för basenheten. Basenheten består av avdelningar inom kök och restaurang, café och butik, transport, vaktmästeri, personalkläder samt en resursenhet som även innefattar vårdnära servicetjänster. Inom Region Blekinge arbetar vi utifrån kunden, invånarens och patientens behov.

Arbetsbeskrivning

Som verksamhetschef arbetar du övergripande och strategiskt för att leda och utveckla enheten. Du har ett nära samarbete med avdelningscheferna inom enheten och regionservice ledning. I rollen ingår det att stimulera, engagera och uppmuntra avdelningscheferna, så att verksamheten ständigt utvecklas och förbättras, med utgångspunkt i regionens värdegrund och med kunden i fokus. Du är en del i regionservice ledningsgrupp där du bidrar till att leda och utveckla regionservice in i framtiden. Regionservice har påbörjat arbetet med att etablera ett processorienterat arbetssätt där det nu pågår kartläggning av delprocesser och stödprocesser. Vi arbetar efter etablerade metoder och förvaltningsmodeller. Verksamhetschefen ansvar är att implementera och säkerställa detta arbete tillsammans med avdelningschefer och medarbetare. I din roll som verksamhetschef i Region Blekinge har du personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar för din basenhet. Du ansvarar för att uppsatta mål nås, omvärldsbevakning samt identifiera, granska, samordna och driva utvecklings- och kvalitetsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du ska även ha utbildning och erfarenhet inom ledarskap, och känna dig trygg med personal- och ekonomiansvar i rollen som chef. Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha jobbat inom service och FM (facility management). Region Blekinges koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Som person ser vi att du är självgående, strategisk, drivande och att du trivs med att både arbeta självständigt och i team. Du är bra på att bygga förtroendefulla relationer och kunna samverka med kollegor och medarbetare på olika nivåer i organisationen. Vi ser gärna att du är analytiskt lagd och strukturerad och samtidigt har förmågan att se helheten. Dina styrkor i ledarskapet ska finnas i att du leder, motiverar och stöttar medarbetarna för att nå gemensamma mål. Då verksamheten befinner sig i ständig förändring och utveckling är det viktigt att du ser möjligheter i förändring istället för hinder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefskap med anställningstrygghet reglerad genom tillsvidareanställning som är skilt från chefskapet.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-09-01
Ansök senast
2021-09-29
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Åsa Norrby
  Servicedirektör
 • Elenor Malmörn
  HR-chef
  Telefon: 0455-736104
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-736681
 • Anders Johnsson
  SACO
  Telefon: 0455-734201
 • Andreas Ludvigsson
  Kommunal
  Telefon: 0455-736666

Ansökan

Referensnummer: A1051548
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?