Hjälpmedelskonsulent/arbetsterapeut, Hjälpmedelscenter Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Hjälpmedelscenter tillhör Region Blekinge organisatoriskt och styrs av en samverkansnämnd som representerar Blekinges fem kommuner och Region Blekinge. Hjälpmedelscenter ska genom specialistkunskaper om hjälpmedel medverka till att människor med funktionsvarianter får hjälpmedel så att de kan leva ett så självständigt och friskt liv som möjligt. Områdena som hanteras är rörelsehinder, kommunikation och kognition, syn och medicinsktekniska behandlingshjälpmedel. På hjälpmedelscenter arbetar vi i tvärprofessionella team för att möta vårdtagares och föreskrivares behov. Vår verksamhet ökar och vi söker nu en leg. Arbetsterapeut som hjälpmedelskonsulent till vårt gäng.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team tillsammans med hjälpmedelskonsulenter och hjälpmedelstekniker/ingenjörer och vara medicinskt sakkunnig vid generell och individuell rådgivning och utprovning. Hjälpmedelsortimentet riktar sig till barn och vuxna. Du kommer även att arbeta med utbildningar, telefonrådgivning samt vara delaktig inom marknadsbevakning, sortimentsurval och upphandlingar. Arbetet innebär ett nära samarbete utifrån ett konsultativt arbetssätt med förskrivare och hjälpmedelstekniker/ ingenjörer. Tjänsten omfattar både tvärprofessionellt och självständigt arbete.

Kvalifikationer

Du är legitimerad arbetsterapeut eller fysioterapeut/sjukgymnast med flerårig erfarenhet inom yrket och av arbete med hjälpmedelsbedömningar enligt förskrivningsprocessen samt utprovningar. Du är van datoranvändare med goda kunskaper i Officeprogrammen och journalföring. Vi söker dig med följande egenskaper: • pedagogisk förmåga, planera och hålla i utbildningar • initiativförmåga • serviceinriktad • strukturerad • flexibel • god samarbetsförmåga • tekniskt samt administrativt intresserad. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Hjälpmedelskonsulent
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hjälpmedelscenter
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas.
Schema
Arbetstid: Dagtid
Antal platser
1
Publicerad
2019-11-06
Ansök senast
2019-11-27
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Carina Fransson
    Verksamhetschef
    Telefon: 0734-47 15 96
  • Maria Olsson
    SACO
    Telefon: 0455-73 63 57

Ansökan

Referensnummer: A913734
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.