Verksamhetschef till Laboratoriemedicin

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du kommer att få vara en del av. Den nybildade Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, som har ca 4000 anställda, består av tre områden, Nära vård, Specialiserad vård och Medicinsk service. Området medicinsk service består av följande verksamheter; Röntgen, Klinisk fysiologi, Laboratoriemedicin, MTA, Apoteket och Hjälpmedelscentralen. Området leds av en områdeschef tillsammans med fem verksamhetschefer. Vi söker Dig som vill arbeta som verksamhetschef för Laboratoriemedicin. Laboratoriemedicin Blekinge har ca 120 medarbetare och en omsättning på ca130 miljoner kronor. Inom basenheten finns verksamhet både i Karlskrona och Karlshamn. Verksamheten omfattar klinisk kemi, transfusionsmedicin samt klinisk patolog och cytologi. Analysverksamheten syftar till upptäckt eller uteslutande av sjukdom och ger därmed vägledning i den medicinska diagnostiken och behandlingen av patienter. Enheten för transfusionsmedicin (blodcentralen) tillhandahåller blod genom blodgivare. Blodprodukter framställs för att ge behovet bl.a. för operation, traumasjukvård och hematologiska behandlingar. Verksamheterna inom Laboratoriemedicin Blekinge är ackrediterade av Swedac enligt ISO 15 189

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som verksamhetschef innebär att du har personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Som verksamhetschef förväntas du, i samverkan med andra delar av vården, utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Detta ställer krav på ett strategiskt ledarskap med helhetssyn. Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen för medicinsk service. Som verksamhetschef för Laboratoriemedicin närmaste chef för 3 avdelningschefer, 9 läkare, en kvalitetssamordnare, en kemist och en systemförvaltare. I dina arbetsuppgifter ingår att ansvara för ledningsgruppsarbetet för respektive klinikerna samt att coacha avdelningscheferna i sitt ledarskap. Landstinget Blekinge är på väg mot ett mer processorienterade arbetssätt och du kommer att vara en viktig del i denna förändring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en medicinskt inriktad högskoleutbildning och erfarenhet av att arbeta som chef. Det är meriterande med chefserfarenhet från en politisk styrd organisation och vana att leda genom andra. Tjänsten som verksamhetschef kräver ett tydligt ledarskap med förmågan att kunna samarbeta, kommunicera och organisera både internt och externt mot andra intressenter. Det är därför viktigt att du kan skapa bra och förtroendefulla relationer. Som person bör du vara lyhörd för medarbetarnas kunskaper och idéer och vilja ta tillvara på den kompetens som finns i verksamheten. Du har förmågan att tänka strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ska ha förmågan att se verksamheternas perspektiv i agerande och beslut. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Landstinget Blekinge tillämpar chefsförordnande på 1-6 år med grundanställning i grundprofession
Antal platser
1
Publicerad
2019-01-04
Ansök senast
2019-01-27
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

Ansökan

Referensnummer: A840567
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.