Logoped till Habiliteringen Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till god vård, bättre hälsa och räddade liv. Våra team präglas av stark sammanhållning, engagerat ledarskap och en vilja att utvecklas. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Psykiatrin är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi erbjuder ett brett behandlingsutbud som utförs av välutbildad personal. Habiliteringen ger insatser till funktionshindrade, vilket bidrar till delaktighet i samhället och en god livskvalitet. Psykiatrin har verksamhet i samtliga kommuner och habiliteringen finns i Karlskrona och Karlshamn. Är du logoped och vill göra en positiv skillnad för människor med funktionsnedsättning? Då kanske du är vår nya kollega! Vi söker nu en logoped till habiliteringen i Karlshamn. Habiliteringen vänder sig till personer med medfödda eller tidigt förvärvade funktionsnedsättningar som utvecklingsstörning, rörelsehinder eller diagnos inom autism. Vi kan erbjuda dig ett spännande och stimulerande arbete som logoped i tvärprofessionella team med medicinsk, pedagogisk och psykosocial kompetens. Inom ramen för din anställning har du också möjlighet att vara med i utvecklings- och förändringsarbete. Vi erbjuder dig kontinuerlig handledning, regelbundna yrkesträffar och möjlighet till kompetensutveckling. Som ny logoped på habiliteringen kommer du att få en grundlig introduktion och yrkeshandledning av erfaren yrkeskollega. Habiliteringen finns representerad med en avdelning i Karlshamn och en i Karlskrona. Du kommer att arbeta på avdelningen i Karlshamn, med både barn, ungdomar och vuxna.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete med komplexa och utvecklande patientärenden. Hos oss arbetar vi i team och du har möjligheterna att få arbeta med långvariga patientkontakter, utgöra ett stöd för våra patienter, vara med och förändra, uppleva och utveckla. Du kommer att arbeta både självständigt och tillsammans med erfaren yrkeskollega och kompetenta teamkollegor. I det dagliga arbetet får du ett varierat och omväxlande arbete där de största frågeställningarna är ät-och svälj problematik, alternativ kommunikation samt språkstörning. Du deltar aktivt i teamets utrednings-, diagnostiserings-, behandlings- och utvärderingsarbete. Förutom bedömning och behandling vid sväljsvårigheter och kommunikationsstörningar ger du stöd och konsultation till patienten, familjen, anhöriga och nätverket inklusive personal. Tillsammans med dina kollegor är du också ansvarig för att planera och genomföra olika utbildningsinsatser t.ex. AKKTIV, TAKK.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped. Vi vill gärna att du har erfarenhet av arbete med patienter inom habiliteringens målgrupp. För att trivas och lyckas med arbetet hos oss tror vi att du trivs med att arbeta i grupp, är prestigelös nog att ta del av andra professioners kunskap och erfarenheter och samtidigt delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter till kollegor. Du utgår alltid från patientens behov och involverar patienten och dessnätverk i arbetet. Det är naturligt för dig att ta eget ansvar och du har förmågan att prioritera. Vi tror också att du har intresse för att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra, att du trivs i den digitala världen och ser digitala lösningar som naturliga möjligheter i ditt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten Till denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, intervjuer och tillsättning. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Logoped
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Övrigt äldre: Psykiatri och habilitering
Omfattning
Heltid
Antal platser
1
Publicerad
2019-01-07
Ansök senast
2019-02-06
Läs mer
http://www.ltblekinge.se

Upplysningar

 • Malin Åkergård
  Avdelningschef Habiliteringen Karlshamn
  Telefon: 0454-73 21 65
 • Linda Svensson
  Avdelningschef Habiliteringen Karlskrona
  Telefon: 0455-73 43 92
 • Kerstin Inganäs-Olofsson
  Arbetsterapeut
  Telefon: 0454-732186
  E-post: Kerstin Inganäs-Olofsson
 • Barbro Kärvhag
  Logoped
  Telefon: 0454-73 21 73
  E-post: Barbro Kärvhag

Ansökan

Referensnummer: A840782
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.