Instruktionssjuksköterska till Thoraxcentrum

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Thoraxcentrum ger Blekinge och Kronobergs invånare tillgång till högspecialiserad hjärtkirurgisk- och lungkirurgisk sjukvård. Thoraxcentrum har ca 200 medarbetare och är en multidisciplinär klinik, med vårdavdelningar, mottagningsverksamhet, operationsverksamhet, intensivvårdsavdelning och röntgenavdelning. Allt inom den egna kliniken. Utöver hjärt- och lungkirurgin bedrivs även högspecialiserad och specialiserad vård inom områdena invasiv elektrofysiologi, pacemaker, ICD/CRT, kardiologi/PCI och TAVI.

Arbetsbeskrivning

Som instruktionssjuksköterska har du huvudansvaret för rutiner kring utbildning och upplärning på hela thoraxcentrum. Du förväntas arbeta en viss del kliniskt för att vara väl insatt i rutinerna på kliniken. Tjänstgöringen planeras företrädelsevis dagtid, men undantag kan förekomma då behov av stöd under upplärning identifieras. Den första uppgiften blir att vara delaktig i thoraxcentrums omstrukturering som innefattar uppstart av en intermediäravdelning (THIMA). THIMA kommer att vara placerad i samma lokaler som thoraxintensiven är idag och ska bemannas med specialupplärda sjuksköterskor. Du förväntas att planera och genomföra såväl teoretisk som praktisk utbildning för dessa sjuksköterskor samt att vara tillgänglig som handledare och mentor under upplärningen. I arbetsuppgifterna ingår även planering och genomförande av relevant utbildning för samtliga kategorier inom klinikens alla sektioner (Vårdavdelningar, hjärtintensivvårdsavdelning, thoraxintensivvårdsavdelning, thoraxintermediäravdelning, thoraxoperation/anestesi, thoraxröntgen, Elfys och TAVI). Thoraxcentrum har som mål att vid fem tillfällen per år anordna utbildningseftermiddagar för att upprätthålla och fördjupa kompetensen hos klinikens alla personalkategorier. Ansvaret för dessa utbildningseftermiddagar ingår i tjänsten och förväntas utföras i samråd med övrig personal på thoraxcentrum. Vi erbjuder ett stimulerande och lärorikt arbete. Du får arbeta i ett glatt gäng, där gott samarbete kombineras med självständiga arbetsuppgifter.

Kvalifikationer

Du ska ha svensk sjuksköterskelegitimation och vara specialistutbildad inom intensivsjukvård. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta i team. Erfarenhet av intensivsjukvård, framförallt inom thoraxintensivvård, är meriterande.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Intensivvårdssjuksköterska
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Thoraxcentrum
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-14
Ansök senast
2019-10-31
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Anki Olsson
  Avdelningschef Thoraxoperation
  Telefon: 0455-73 50 95
  E-post: Anki Olsson
 • Dada Merdan
  Verksamhetschef Thoraxcentrum
  Telefon: 0455-73 51 33
  E-post: Dada Merdan
 • Lise-Lotte Carius
  HR-konsult
  Telefon: 0455-73 40 55
 • Eva-Lotta Lindell
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 51 14

Ansökan

Referensnummer: A886428
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.