Överläkare i onkologi, Kirurgkliniken Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi söker dig som vill utveckla och utvecklas med onkologin i Blekinge. Onkologen är en egen sektion inom kirurgkliniken Blekingesjukhuset. Verksamheten bedrivs i Karlskrona med en egen behandlingsenhet och en helt nyrenoverad mottagning. Idag består sektionen av två seniora överläkare och tre ST läkare. Vi är nu inne i en expansionsfas för att möta det ökande behovet av onkologi och onkologer i framtiden. Blekinge vill fortsätta att ge bred onkologisk vård av hög kvalité till sina invånare. I dagsläget bedriver onkologsektionen öppenvård dagtid. Slutenvården sker på kirurgkliniken, som också har patientansvar jourtid. I framtiden ska onkologen ha egna slutenvårdsplatser. Som Onkolog i Karlskrona arbetar du med flera diagnosgrupper i nära samarbete med övriga specialiteter och universitetssjukhus. Patienter i behov av strålbehandling får sådan i första hand i Växjö.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är erfaren specialist inom onkologi och vill fortsätta att utvecklas med våra cancerpatienter. Som överläkare får du ett omväxlande arbete med mottagningsverksamhet, multidisciplinära konferenser och handledning av ST-läkare. Kontinuitet är en av våra styrkor och du kommer att få följa dina egna patienter. Som överläkare blir du ansvarig för en eller flera diagnosgrupper och erbjuds självklart fortbildning. Onkologen är sektionerad efter tumörgrupperna bröstcancer, gastrointestinal cancer och urologiska cancersjukdomar. Inom ett par år kommer det ske ett generationsskifte på doktorssidan och kanske är det du som är vår nya sektionsansvariga läkare? Se mer av oss under #kirurgklinikenblekinge och #förattlivetärviktigt

Kvalifikationer

Vi söker en erfaren specialist med god kommunikativ förmåga som utmanas av att arbeta i en dynamisk verksamhet. Noggrannhet och nyfikenhet premieras. Goda kunskaper i det svenska och engelska språket är ett krav. Du har lätt att samarbeta i en arbetsgrupp, skapa relationer och nätverk och vill ge onkologisk vård av högsta kvalité. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Kirurgikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning. Om du är disputerad står kliniken för 10% forskningstid.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-02
Ansök senast
2021-12-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Elin Branje
  Facklig representant BLF
  Telefon: 0455-73 77 51
  E-post: Elin Branje
 • Göran Dellgren
  Verksamhetschef Kirurgkliniken
  Telefon: 0455-73 74 16
  E-post: Göran Dellgren

Ansökan

Referensnummer: A1063901
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?