Sjuksköterska till ambulans/bedömningsenhet

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Ambulansverksamheten i Blekinge står inför spännande utmaningar där nya arbetssätt skall implementeras. Idag består ambulansverksamheten av ambulanser, bedömningsbilar och lättvårdsambulanser. För att klara av att möta framtiden arbetar vi ständigt med förbättringar av den befintliga verksamheten och vi hoppas att du vill vara med och utveckla den prehospitala verksamheten i Blekinge. Utannonserad tjänst gäller placering i Karlshamn.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ha en avgörande roll för att rädda människors liv. I din roll på ambulansen arbetar du med akutinsatser när någon drabbats av akuta olycksfall och sjukdom. Arbete sker både på plats i hem på olycksplats samt under färden till sjukhus. I arbetet ingår även att transportera patienter mellan sjukhus eller andra vårdgivare. Inom ambulansen arbetare vi i team och i varje ambulans ska det finnas minst en sjuksköterska som utövar akutsjukvård med läkemedelshantering. Som sjuksköterska i bedömningsbilarna arbetar du självständigt med bedömning och omhändertagande av akut sjuka patienter i en prehospital miljö. Den främsta arbetsuppgiften är att triagera mindre brådskande akut sjuka patienter till rätt vårdnivå. Du kommer även att vara behjälplig i ambulansens arbete som extra stöd på skadeplats eller i hemmet, eller som en första insats i väntan på ambulans. Det är därför ett krav att du har erfarenhet av prehospital akutsjukvård. Bedömningsbilarna i Blekinge är personbilar utrustade med liknande utrustning som Blekinges ambulanser. I stort sett allt arbete ute hos patienten bedrivs som ensamarbete med möjlighet till telefonstöd av kollegor och akutens läkare. Bilarna är i drift dagtid måndag till söndag under årets alla dagar. Vi har påbörjat vårt arbete med att vidarutveckla ett personcentrerat förhållningssätt för att på bästa sätt möta samtliga patienter med olika tillstånd och förutsättningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, meriterande är vidareutbildning inom ambulans, narkos eller IVA. Minst 2 års erfarenhet på vårdavdelning krävs Utöver ovan krävs det för att arbeta hos oss att du har: • Minst B-körkort och högre behörighet är meriterande Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för arbetsuppgifterna, såsom förmåga att arbeta i team, då anställningen även gäller bedömningsbil ska du känna dig trygg med ensamarbete. Du har god förmåga att samarbeta med andra vårdgivare för att lösa patientens situation. Du är flexibel och hanterar väl att arbeta med personer i utsatta livssituationer. Du kan hantera stress och trivs med tempoväxlingar och tycker att detta gör arbetet stimulerande och omväxlande. Du skall uppfylla kraven enligt ovan. Vid anställning kommer ett fystest att göras och simkunnighet skall kunna intygas.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Akutkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Då urval, intervjuer och tillsättning sker löpande ber vi dig komma in med din ansökan så snart som möjligt.
Schema
50 % bedömningsbil, 50 % ambulans
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-08
Ansök senast
2019-04-15
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Martin Sevestedt
  Avd. Chef Ambulans Väst och Bedömningsenheten
  Telefon: 0454-73 21 21
  E-post: Martin Sevestedt
 • Per Malm
  Projektledare Bedömningsenheten
  Telefon: 0454-73 10 00 (vxl)
 • Sandra Runesson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A857602
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.