Psykiatrisjuksköterska till BUP, Mottagningen Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Barn- och ungdomspsykiatrin är en tvärvetenskaplig specialistverksamhet som innefattar ett familjeterapeutiskt, kognitivt, psykodynamiskt samt neuropsykologiskt förståelseperspektiv med barnet/ungdomen och dess familj i centrum. Vi erbjuder insatser på specialistnivå. Vår uppgift är att bedöma, utreda och behandla akuta och icke akuta allvarliga tillstånd hos barn, ungdomar under 18 år och deras familjer med medelsvåra och svåra psykiatriska tillstånd. Samverkan sker med andra verksamheter inom hälso- och sjukvården och även andra inrättningar utanför vår egen verksamhet såsom skola och socialtjänst. Arbetet sker i team och den yrkesspecifika kunskapen är av stor betydelse. Kliniken arbetar med att fortlöpande utveckla, förbättra och effektivisera verksamheten genom att t.ex. säkerställa att barn och ungdomar får insatser enligt nationella riktlinjer/vård- och insatsprogram. Barn- och ungdomspsykiatrin i Blekinge består av öppenvårds mottagningar i Karlshamn, Karlskrona och Ronneby samt mellanvård som utgår ifrån Karlskrona och Karlshamn. Heldygnsvård finns i Karlskrona. Vi söker nu en psykiatrisjuksköterska till mottagningen i Karlskrona.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett öppenvårdsteam där dina arbetsuppgifter blir att delta vid insättning och uppföljning av medicinering. Du ingår i utvecklingsarbetet och ansvarar för medicinuppföljningar tillsammans med klinikens övriga sjuksköterskor och läkare. Patientgruppen är i huvudsak barn och unga med neuropsykiatrisk diagnos. Du deltar i olika samverkansformer med framförallt skola, socialtjänst, barnklinik och barnhabilitering. I ditt uppdrag ingår deltagande i klinikens callback/nyanmälnings funktion. Det är av betydelse att du har ett intresse för utveckling av digitala kontaktytor. Utvecklingsarbete gällande införande och uppföljning i kvalitetsregister ingår. Verksamhetens mål är att erbjuda möjligheter till kontinuerligt lärande och utveckling inom området och som sjuksköterska och medarbetare. Goda möjligheter till fortbildning utifrån verksamhetens uppdrag och din funktion finns.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri. Vi ser att Du har erfarenhet av psykiatriskt behandlingsarbete. Du är en lyhörd och nyfiken medarbetare som kan arbeta självständigt, har god samarbetsförmåga och är intresserad av att utvecklas i din yrkesroll. Du ska verka för en hög tillgänglighet och ett gott bemötande för patienter och anhöriga samt ge en god vård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, psykiatrisk vård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomspsykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2019-09-06
Ansök senast
2019-09-30
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Katarina Granroth
  Avdelningschef Karlskrona/Ronneby
  Telefon: 0455-73 10 32
 • Viveka Johansson
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 58 50
 • Stellan Palmgren
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 10 32

Ansökan

Referensnummer: A900402
Ansök

Övrig information

Vid tillsättning av tjänst inom barn- och ungdomspsykiatrin kommer vi att kräva utdrag ur belastnings- och misstankeregistret. Detta kan erhållas från Polismyndigheten. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.