Cytodiagnostiker till Klinisk patologi och cytologi

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Klinisk patologi och cytologi är en länsgemensam SWEDAC-ackrediterad avdelning inom Region Blekinge. Vi är idag ca 25 anställda fördelat på olika yrkeskategorier. Utvecklingsmöjligheter är viktigt för oss och vi har därför skapat en tjänst som specialist-BMA inom klinisk cytologi. Detta ger både möjlighet till fördjupning och specialisering för den anställda inom området och en utökad kompetens för arbetsgruppen. Avdelningen tar emot histologiska och cytologiska prover från hela länet för preparering och diagnostisering. Arbetet är utvecklande och en ytterst viktig del i vårdkedjan. Under året kommer avdelningen att flytta till helt nybyggda lokaler på sjukhusområdet.

Arbetsbeskrivning

Som cytodiagnostiker vid Klinisk patologi och cytologi kommer du att arbeta med samtliga av sektionens förekommande undersökningar och ha kontakt med alla yrkesgrupper inom avdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av morfologisk diagnostik av gynekologiska och övriga exfoliativa cytologiska prover. I rutinverksamheten innebär detta diagnostisering samt besvaring av benign cervixcytologi, lungcytologi, urincytologi och blåssköljvätskor samt exsudat. Erfarna cytodiagnostiker besvarar även positiv cervixcytologi. Hos oss kommer du att få goda möjligheter att bredda och fördjupa din diagnostiska kompetens då vi ständigt strävar efter att förbättra våra arbetssätt inom diagnostik genom bland annat regelbundna diagnostikmöten i ett tight team av erfarna cytodiagnostiker samt patologer vid multihead-mikroskop. Vårt cytologilaboratorium samt punktionsmottagning bemannas i första hand av laboratoriebiträden, men även dessa arbetsuppgifter kan förekomma inom tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker med magisterutbildning inom diagnostisk cytologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete vid cytologiskt laboratorium, men det är ej ett krav. Då arbetet är komplext och vi är en liten avdelning ställs höga krav på att du är flexibel och att du har en god förmåga att samarbeta. Vi vill att du är effektiv, noggrann och har en hög grad av servicekänsla. Det är viktigt att du är intresserad av ditt arbete och vill bidra till att verksamheten utvecklas och uppnår sina mål. En positiv inställning till verksamhetsutveckling och förbättringsarbeten värderas högt. Vi ser gärna också att du är en person som är kvalitetsmedveten och ansvarskännande. Du tillför glädje i arbetsteamet men trivs också med självständigt arbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Yrkeskategori
Cytodiagnostiker
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Laboratoriemedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2021-01-18
Ansök senast
2021-02-14
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Jessica Isaksson
  Avdelningschef klinisk patologi och cytologi
  Telefon: 0455-73 49 43
  E-post: Jessica Isaksson
 • Sadbere Maxhuni
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 49 46

Ansökan

Referensnummer: A1000176
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?