PTP-psykolog till Vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningen i Ronneby

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Psykiatrin i östra Blekinge har ett upptagningsområde med ca 95.000 invånare. Mottagningar för vuxenpsykiatri finns i Karlskrona och Ronneby. Vi är en specialistverksamhet som erbjuder kvalificerad utredning, diagnostik, omvårdnad och behandling. Arbetet sker utifrån ett helhetsperspektiv i nära samverkan med patienter, anhöriga och vårdgrannar. Vi strävar efter att kunna erbjuda våra patienter flera olika typer av behandling av välutbildad personal. Psykiatrin har inrättat en karriärsstege för psykologer där vi utöver legitimerad psykolog har särskilda tjänster för specialister. Vi har även en tjänst som specialistpsykolog med funktionsansvar. Den senare är med i ledningsgruppen och bidrar där med sin yrkeskunskap. På den vuxenpsykiatriska mottagningen i Ronneby arbetar vi i tvärprofessionella team bestående av överläkare, psykologer, sjuksköterskor, skötare, socionomer, arbetsterapeut, sekreterare och kanslister. Vi strävar efter att skapa en modern specialistpsykiatrisk vård där teamarbete och patientens behov står i centrum och vi investerar i en hög utbildningsnivå hos personalen. Vi erbjuder kontinuerlig, individuell fortbildning och handledning. Region Blekinges PTP-program: För dig som sökande som PTP-psykolog erbjuder Region Blekinge ett PTP-program, vilket syftar att ge PTP-psykologerna kunskap om olika aspekter av psykologrollen och om olika arbetsuppgifter. Programmet består av föreläsningar, studiebesök, och diskussioner där PTP-psykologerna får möjlighet att utbyta erfarenheter. PTP-programmet i Blekinge följer riktlinjer som beskrivs i PTP-handboken. Vi är intresserade av PTP-psykologer med olika grundinriktningar.

Arbetsbeskrivning

Du ingår i ett team med andra yrkeskategorier och kommer att ha egna patienter i olika samtalskontakter. Möjligheter finns att bedriva psykoterapi utifrån den utbildning du har på psykologprogrammet. Du får göra utredningar och diagnostiska bedömningar av alla olika psykiatriska tillstånd som till exempel utredning av kognitiva funktioner, diagnostiska bedömningar av allmänpsykiatrisk karaktär, men även fördjupade bedömningar och utredningar av mer komplicerade tillstånd som till exempel neuropsykiatriska tillstånd, psykoser, personlighetsstörningar, dissociativa syndrom, bipolära syndrom mm. Allt arbete görs under handledning, dels med den obligatoriska PTP-handledningen men också extra metodhandledning och ordinarie teamhandledningen. Som PTP-psykolog erbjuds du kontinuerlig handledning, regelbundna professionsträffar och möjligheter till vidareutbildning.

Kvalifikationer

Psykologexamen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tidsbegränsad anställning. PTP-tjänstgöring 1 år Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Ronneby
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
PTP-psykolog
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Vuxenpsykiatri öst
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
6 månader eller längre
Antal platser
1
Publicerad
2021-06-30
Ansök senast
2021-08-31
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Roger Palmqvist
  Avdelningschef mott/mellanv Ronneby
  Telefon: 0455-73 16 25
  E-post: Roger Palmqvist
 • Camilla Rangvin
  Psykolog
  Telefon: 0457-73 16 24
 • Magnus Thern
  Studierektor för PTP-programmet
  Telefon: 0455-73 59 28
  E-post: Magnus Thern

Ansökan

Referensnummer: A1042256
Ansök

Övrig information

Rekrytering sker löpande! Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?