ST-läkare till Anestesikliniken

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Anestesikliniken ger Blekinges invånare tillgång till anestesi och operationssjukvård i Karlskrona och Karlshamn, samt intensivvård i Karlskrona. Inom kliniken tjänstgör ca 270 medarbetare av olika kategorier. Varje år utförs drygt 10 000 operationer samt ytterligare 2000 anestesier inför undersökningar och andra procedurer. Vi bedriver allmän intensivvård i nära samarbete med sjukhusets övriga kliniker. På sjukhuset i Karlskrona finns en förlossningsavdelning med 1600 förlossningar årligen. I Karlshamn finns en Operationsavdelning med fem operationssalar och planerad verksamhet under dagtid. Hit hör även en postoperativ enhet. I Karlskrona finns Centraloperation med åtta operationssalar för planerad och akut verksamhet dygnet runt. Till detta kommer en separat Öron/ Ögon- OP med fyra operationssalar varav två för generell anestesi och två för operationer i lokalanestesi. Intensivvårdsavdelningen i Karlskrona har sex bemannade vårdplatser och en tillhörande postoperativ enhet. Här vårdas både barn och vuxna. Anestesikliniken har som uppdrag att ge högspecialiserad vård i tryckkammare (HBO). Vi är en av två kliniker i landet med HBO-beredskap dygnet runt. En tryckkammare för elektiv behandling finns på sjukhuset i Karlskrona och en större tryckkammare för akut behandling finns på Marinbasen. I klinikens uppdrag ingår prehospital beredskap innefattande primär och sekundärtransporter med ambulans och helikopter. Läkargruppen består i nuläget av 13 specialister och 8 ST-läkare under utbildning. Vi anställer kontinuerligt nya ST-läkare.

Arbetsbeskrivning

I en ST-tjänst i Anestesi och Intensivvård ingår tjänstgöring på centraloperation och intensivvårdsavdelningen i Karlskrona, operationsavdelningen i Karlshamn, externa randningar i Karlskrona samt längre sammanhängande randningar i specialanestesi i Lund. Thoraxverksamheten, vägg i vägg, erbjuder sidoutbildning och god handledning i Karlskrona. I tjänsten ingår jourtjänstgöring. Vi har en väl utarbetad ST-planering med handledning, utbildningar och avsatt tid för studier. Det finns plan för både Ledarskaps-ST och Forsknings-ST. Vid den senaste SPUR-inspektionen fick kliniken ett mycket gott betyg. Vi anses ha de förutsättningar som behövs för att genomföra specialiseringstjänstgöring av hög och jämn kvalitet.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare. Som person är du ansvarstagande, engagerad och flexibel. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
ST-läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Anestesikliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2021-05-27
Ansök senast
2021-06-20
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Ulrika Siesing
    Verksamhetschef Anestesikliniken
    Telefon: 0455-735270
  • Nikolaus Groll
    BLF
    Telefon: 0455-735262

Ansökan

Referensnummer: A1034220
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?