Läkare till palliativmedicinska enheten i Karlskrona och Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Blekingesjukhuset ger somatisk vård som kräver specialiserade medicinska och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom primärvården. Vi bedriver verksamhet både i Karlshamn och i Karlskrona. I Karlshamn ligger tyngdpunkten på planerad öppenvård, till exempel kirurgi, medicin och ortopedi. I Karlskrona bedrivs resurskrävande verksamhet dygnet runt, till exempel kvalificerad intensivvård och operationsverksamhet. I Region Blekinge tillhandahålls specialiserad palliativ vård. Från och med den första januari i år tillhör den palliativmedicinska enheten området Nära vård. Patienter ansluts till enheten genom remiss och remissbedömning samt bedömningsbesök hos patienten. Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Målsättningen är att patienten i så stor utsträckning som möjligt ska kunna vårdas i hemmet trots komplexa sjukdomstillstånd. Vid behov finns tillgång till 3 specialiserade slutenvårdsplatser i Karlskrona och 5 platser i Karlshamn. Palliativmedicinska enhetens uppdrag är att: - bedriva palliativmedicinsk specialistvård i samarbete med den kommunala vården - bedriva konsult- och rådgivningsverksamhet i palliativ medicin och omvårdnad samt - bedriva utbildning i palliativ vård och verka för kompetensökning i ämnet. Vi är totalt cirka 20 medarbetare inom professionerna läkare, distriktssjuksköterskor, sjuksköterskor, kuratorer, sjukgymnaster, dietist och medicinska sekreterare.

Arbetsbeskrivning

Vi är för närvarande 3 läkare som arbetar med specialiserad palliativ vård i Blekinge. Enheten består av två team med utgångspunkt från sjukhusen i Karlshamn och Karlskrona. Som läkare inom den palliativa enheten förväntas du tjänstgöra i både Karlskrona och Karlshamn. Teamen jobbar med patienter i hela Blekinge och har ett nära samarbete med samtliga kommuners hemsjukvård. Vi är en mobil verksamhet och arbetet är fokuserat på hembesök för anslutna patienter samt konsultverksamhet. Vi har regelbundna ronder med onkologteamen på kirurg- och kvinnokliniken. För närvarande ingår ingen jourtjänstgöring.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Legitimerad läkare. Är du specialist i Palliativ medicin är det meriterande men inget krav. Har du erfarenhet inom palliativ medicin är det en fördel. I dagsläget bedrivs forskning inom specialiteten. Det finns möjlighet till forskning efter överenskommelse. Din vilja att arbeta i multidisciplinärt team och ha förmågan att vara en positiv kraft i samarbetet med andra är en förutsättning för att bli en del av den palliativa enheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Läkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Geriatrik och palliativmedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl. överenskommelse
Lön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning så du bör ange löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-02-26
Ansök senast
2019-04-21
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

  • Mats Berggren
    Verksamhetschef
    Telefon: 0455- 73 57 92
  • Sergio Arauzo Alonso
    Sektionsansvarig läkare
    Telefon: 0455-737734

Ansökan

Referensnummer: A852445
Ansök

Övrig information

Tack för att du skickar din ansökan via länken i denna annons. Det kvalitetssäkrar och effektiviserar rekryteringsarbetet. Fyll i din ansökan noggrant så att vi får en komplett och rättvisande bild av dig. När du skapat ditt konto, kan du logga in och uppdatera ditt CV samt ändra i ditt personliga brev. På så sätt kan du framöver söka andra tjänster inom Landstinget Blekinge. Varmt välkommen med din ansökan! Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.