Poolkurator med placering på Blekingesjukhuset

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Region Blekinges område för specialiserad vård har uppdraget att bedriva vård som kräver specialiserade medicinska, och tekniska resurser och kompetens som inte ryms inom området för nära vård. Den specialiserade vården bedriver verksamhet både på sjukhuset i Karlshamn och sjukhuset i Karlskrona. I likhet med hela Region Blekinge arbetar vi med att utveckla ett personcentrerat förhållningssätt. Medicinklinikens uppdrag är att ge invånarna specialiserad vård och behandling inom det invärtesmedicinska området. Vi kännetecknas av kompetenta medarbetare, hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet. Kliniken består av öppenvårdsmottagningar, vårdavdelningar, dialysenheter, dagvårdsenheter och medicinsk fotvård. Kuratorerna på Blekingesjukhuset i Karlskrona är klinikanslutna och ingår som resurs inom alla kliniker. På Blekingesjukhuset i Karlskrona finns idag 17 kuratorer. Alla kuratorer är socionomer vars arbetsuppgifter integrerar sociala och psykosociala aspekter i den medicinska vården. Som poolkurator arbetar du över klinikgränserna och stöttar upp på de kliniker där ordinarie kurator behöver uppbackning eller ersättare vid kortare tids planerad eller oplanerad frånvaro. Poolkurator har förutom pooltjänstgöring, en viss % av tjänsten inom ett eget ansvarsområde. Poolkuratorn fyller en viktig funktion som resursförstärkning för det psykosociala arbetet inom Blekingesjukhuset i Karlskrona. Tjänsten möjliggör innehavaren att ta del av och få inblick i sjukhusets olika verksamheter och möter patienter och personal i vitt skilda situationer. Som poolkurator styr du själv mycket över planering och prioritering av inkommande arbetsuppgifter. Poolkuratorn arbetar både på vårdavdelningar och med öppenvårdsinsatser. Tjänsten tillhör administrativt medicinkliniken där ytterligare 6 kuratorer finns anställda. Handledning erbjuds regelbundet

Arbetsbeskrivning

Psykosocialt behandlingsarbete bestående av kris- och stödsamtal, rådgivning och vägledning i sociala frågor, kontakter med andra vårdgivare och samarbetspartners.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Arbetet kräver flexibilitet och stor vikt läggs vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Tillsvidare Vi tillämpar löpande tilsättning
Antal platser
1
Publicerad
2020-02-04
Ansök senast
2020-03-01
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Agneta Eckernäs-Thorell
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 48 09
  E-post: Agneta Eckernäs-Thorell
 • Carina Zad
  SSR
  Telefon: 0455-73 46 80

Ansökan

Referensnummer: A932067
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.