Avdelningschef till akutmottagningen i Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Akutkliniken är en del av nära vård inom hälso- och sjukvården och en ledande del av utvecklingen mot en ny, modern sjukvård. Akutkliniken har drygt 270 medarbetare fördelade på akutmottagning i Karlskrona, akutavdelning i Karlshamn samt ambulanssjukvård och vårdadministration. Akutmottagningen har 85 medarbetare fördelat på sjuksköterskor, undersköterskor och vårdassistenter. Akutmottagningen har idag ca 33000 besök inom specialiteterna medicin, thorax, kirurgi, ortopedi, gynekologi, infektion, ögon, öron-näsa-hals samt barn. Samverkan sker gentemot alla dessa klinker. Hos oss arbetar flera yrkeskategorier i nära samarbete. Arbetet med akutmottagningens patientflöde är under ständig utveckling. På kliniken arbetar vi för att ha ett personcentrerat förhållningssätt, en hållbar arbetsmiljö och en attraktiv arbetsplats.

Arbetsbeskrivning

Är du en driven och trygg person som har god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare? Drivs du av verksamhetsutveckling och att skapa förutsättningar för utveckling? Då kan tjänsten som avdelningschef till akutmottagningen i Karlskrona vara något för dig! Akutmottagningen tillämpar under en testperiod ett delat ledarskap på avdelningen. Tillsammans med din chefskollega kommer du att leda och utveckla enheten samt bibehålla och utveckla samarbetet med vårdgrannar. Därtill ansvarar ni att tillsammans strukturera arbetet, utveckla teamarbete samt driva pågående verksamhetsutveckling i dialog med medarbetarna. Som avdelningschef delar du det övergripande ansvaret för akutmottagningens verksamhet, dagliga drift, medarbetare, budget och arbetsmiljö. Du ingår i akutklinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

I ditt ledarskap har du förmåga att fatta beslut utifrån en helhetssyn på verksamheten, och tillsammans med medarbetarna driva och skapa förutsättningar för verksamhetsutveckling och förbättringsarbete. Delaktighet för samtliga personalgrupper ser du som en viktig förutsättning och du har god förmåga att entusiasmera och motivera dina medarbetare. Du är bra på att tydliggöra och kommunicera mål och uppdrag på ett sätt så att medarbetarna är välinformerade och känner sig delaktiga. Din kommunikativa förmåga och ditt intresse för människor bidrar till att skapa goda relationer såväl inom som utom enheten. Därtill präglas ditt ledarskap av att du är lyhörd, engagerad och närvarande för dina medarbetare. Du har en för arbetsuppgifterna adekvat utbildning och det är meriterande med erfarenhet av hälso- och sjukvården, men ledaregenskaperna och din personliga lämplighet väger tungt. Vidare bör du ha tidigare chefserfarenhet och avslutad ledarskapsutbildning. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Akutkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tidsbegränsat förordnande som avdelningschef kombinerat med grundanställning tillsvidare i din egen profession. Vi tillämpar löpande urval och tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Antal platser
1
Publicerad
2021-06-22
Ansök senast
2021-08-22
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Patrik Karlsson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 53 70
  E-post: Patrik Karlsson
 • Elda Cernac
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 00 (via växeln)
  E-post: Elda Cernac
 • Anita Johansson
  Repr Kommunal
  Telefon: 0455-73 10 00 (via växeln)
  E-post: Anita Johansson

Ansökan

Referensnummer: A1040677
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?