Biträdande rektor till Blekinge folkhögskola, Bräkne-Hoby

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Folkhögskolan är vackert belägen i Bräkne-Hoby, mitt i Blekinge. Inom skolans verksamhet bedrivs undervisning i allmän kurs, särskild kurs, seniorkurser och uppdragsutbildningar. Vi har också inom skolans verksamhet konferenser, vaktmästeri, lokalvård och egen restaurang. Blekinge folkhögskola har Region Blekinge som huvudman.

Arbetsbeskrivning

Till denna nyinrättade tjänst söker vi dig som har en positiv inställning till utveckling och bildning och som kan se människors potential. Du är en nyfiken person och har lätt för att samarbeta med andra. Du är initiativrik, målinriktad och en god kommunikatör. I nära samarbete med rektor, kommer du i din roll som biträdande rektor, att ansvara för att uppnå måluppfyllelse inom skolans verksamheter utifrån de styrdokument som gäller för folkhögskoleverksamhet. Vi förväntar oss att du är bra på att leda och utveckla olika personalgrupper. Du är direkt underställd rektor och biträder denne i ledning av verksamheten avseende utveckling-, personal- och verksamhetsfrågor. I uppdraget ingår verksamhet-, personal- och arbetsmiljöansvar. Uppdraget är både på en strategisk och operativ nivå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande. Det är meriterande med chefs/ledarskapsutbildning samt erfarenheter från arbete som ledare. Om du har erfarenhet av folkbildningsverksamhet och folkhögskola är det också meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Växjö
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Biträdande rektor
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regional utveckling, kultur och bildning Blekinge Folkhögskola
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse.
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-05
Ansök senast
2019-03-19
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Bertil Karlsson
  Rektor
  Telefon: 0734 - 47 10 55
 • Anette Bohlin
  Lärarnas Riksförbund
  Telefon: 0457 - 73 18 66
 • Maria Ottosson
  Lärarförbundet
  Telefon: 0709 - 18 31 74

Ansökan

Referensnummer: A856155
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.