Avdelningschef till Klinisk kemi Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Klinisk kemi och transfusionsmedicin är båda ackrediterade verksamheter inom Laboratoriemedicin i Blekinge. Avdelningarna har ca 60 medarbetare inom olika yrkeskategorier. Verksamheterna leds av två Avdelningschefer och en Verksamhetschef. Vi följer den medicinska utvecklingen i syfte att ge våra kunder en god laboratoriemedicinsk service av hög kvalité. Hos oss får du möjligheten att arbeta i en avancerad, teknisk och mycket lärorik miljö. Vi påbörjar under hösten 2021 en ombyggnad i våra lokaler i syfte att bygga framtidens laboratorium. Vi är inne i en mycket intensiv teknikutveckling då vi ska införa automationsbana och söker dig som vill anta utmaningen att leda denna utveckling tillsammans med personalen

Arbetsbeskrivning

Som avdelningschef ansvarar du för att leda, utveckla och förbättra verksamheterna i enlighet med uppsatta mål. Det är viktigt för oss att alla känner sig uppskattade och delaktiga och får utrymme att utvecklas. I uppdraget ingår helhetsansvar för ekonomi, personal och verksamhet. Tjänsten är direkt underställd verksamhetschefen. Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef, den andra avdelningschefen och övriga avdelningschefer inom laboratoriemedicin. Administrativt stöd inom HR och ekonomi finns. Du leder ditt team av medarbetare och är även ställföreträdare åt den andra avdelningschefen på arbetsplatsen. Du kommer att ansvara för ca 40 medarbetare i dygnet runt verksamheten på enheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är lyhörd och tydlig i ditt ledarskap och som är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Vi vill att du har en positiv grundsyn och tror på människans förmåga. Du har ett inflytande på din omgivning som möjliggör att gruppen arbetar mot samma mål och lyssnar in alla perspektiv. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar strukturerat. Vi förordar att du har chefserfarenhet alternativt erfarenhet av ledaruppdrag. Ledarskapsutbildning är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Laboratoriemedicin
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Tidsbegränsat chefsförordnande ges på förordnandeperiod under 1-6 år.
Antal platser
1
Publicerad
2021-11-11
Ansök senast
2021-12-05
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Catarina Söderholm
  Verksamhetschef för Laboratoriemedicin
  Telefon: 0455-73 45 66
  E-post: Catarina Söderholm
 • Mikael Johansson
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 45 63
  E-post: Mikael Johansson
 • Carina Löfgren
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 45 70
  E-post: Carina Löfgren
 • Carina Rosén
  Naturvetarna
  Telefon: 0455-73 45 70
  E-post: Carina Rosén

Ansökan

Referensnummer: A1068307
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?