Kurator till Karlskrona rehabcenter

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar vårdcentraler där rehabilitering är en del av verksamheten, liksom länets ungdomsmottagningar och sårcentrum. Primärvårdens mål är att vara en modern öppenvård där patienternas behov och teamarbete står i centrum. Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla Karlskrona rehabcenter mot en kunskapsstyrd verksamhet där personcentrerad vård står i fokus. Karlskrona rehabcenter ansvarar för all rehabilitering inom offentlig primärvård i Karlskrona med cirka 50 000 listade patienter. Vår verksamhet är idag förlagd på några av de sex offentligt ägda vårdcentralerna i Karlskrona med omnejd. Målet är att enheten ska finnas i gemensamma lokaler. Arbetsgruppen är tvärprofessionell och består av kuratorer, fysioterapeuter och arbetsterapeuter som vid behov arbetar i team kring patienter med ett komplext vårdbehov. Enheten är välfungerande och bemannad med många erfarna och kompetenta medarbetare som brinner för att utveckla vården. Som medarbetare i teamet kommer du att ha ett omväxlande arbete med arbetsdagar som bjuder på tillfällen till skratt och glädje med härliga kollegor! Enheten är miljöcertifierad enligt ISO 14001.

Arbetsbeskrivning

Som kurator i primärvården träffar du patienter från 18 år och uppåt och med varierande problematik så som bl.a. depression, ångest, stress och kriser. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av självständigt patientarbete med individuella bedömningar och samtalsbehandlingar som ibland kompletteras med gruppverksamhet och teamarbete. Andra arbetsuppgifter är telefonrådgivning och tidsbokning via callback. Vi arbetar med gruppbehandling inom psykiskhälsa, stresshantering och KOL-skola. Vi bedriver även multimodal smärtrehabilitering. Regelbunden handledning ges. Vår verksamhetsidé bygger på en god tillgänglighet och patientnöjdhet samt att utifrån ett helhetsperspektiv se till hela patientens hälsotillstånd och livssituation. Arbetet kräver självständighet, och att du har god initiativ- och samarbetsförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är Socionom med psykoterapeutisk kompetens steg 1 och tycker om att utveckla och förbättra rehabiliteringsområdet tillsammans med enhetens övriga kollegor. Vi förutsätter att du är engagerad och ser möjligheter istället för problem. Förbättringsarbete ser vi som en naturlig del av det dagliga arbetet. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för arbetsuppgifterna.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Primärvårdskurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2019-01-23
Ansök senast
2019-02-17
Läs mer
http://ltblekinge.se

Upplysningar

  • Kristina Borén
    Avdelningschef
  • Anna Sjölund
    Kurator
    Telefon: 0455-735541

Ansökan

Referensnummer: A842935
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.