Vik Avdelningschef till Ambulansen i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Akutkliniken består av ambulansavdelningarna i Karlshamn och Karlskrona, akutmottagningen i Karlskrona, akutavdelningen i Karlshamn samt vårdadministration. Ambulansverksamheten i Region Blekinge omfattar akutambulanser, bedömningsbilar och lättvårdsambulanser. Ambulansavdelningen i västra Blekinge har fyra dygnsambulanser i drift. Ambulanserna är stationerade i Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Utöver dessa bemannas en dagambulans och två bedömningsbilar. Antalet medarbetare i Karlshamn är cirka 60 fördelat på sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och ambulanssjukvårdare. För att klara av att möta framtidens sjukvård arbetar vi ständigt med förbättringar av den befintliga verksamheten och vi hoppas att Du vill vara med och utveckla den prehospitala verksamheten i Blekinge. Vi söker nu en vikarierande avdelningschef till ambulansavdelningen i väst.

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag blir att, direkt underställd verksamhetschefen, driva, utveckla och inspirera medarbetarna i arbetet med att nå uppsatta mål. Som avdelningschef har du som uppgift att leda och utveckla enheten utifrån fattade beslut samt initiera och driva förbättringsarbete. Förutom ekonomi-, drift-, personal- och arbetsmiljöansvar består chefskapet i Region Blekinge av en arbetsgivarroll och en ledarroll. I arbetsgivarrollen är du regionens företrädare och i ledarrollen arbetar du med att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Du förväntas aktivt samarbeta med övriga chefer inom akutkliniken och som avdelningschef ingår du i klinikens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med visioner och goda ledaregenskaper som kan skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö och ett bra resultat. Vi värdesätter coachande ledaregenskaper och ett stort engagemang för medarbetarna. Du känner en utmaning i att ta ansvar och fatta beslut och Du skapar förutsättningar för en stark teamkänsla. Eftersom uppdraget innebär att vara chef för en dygnet-runt-verksamhet som dessutom är i ständig utveckling så är det viktigt att Du har ett tydligt driv i att utveckla såväl verksamhet som medarbetare. Vi ser medarbetarna som mycket värdefulla för vår verksamhetsutveckling, vilket innebär att det är viktigt att Du som chef kan ta tillvara och utveckla medarbetarnas kunskaper och kompetenser. Du har erfarenhet och utbildning inom hälso- och sjukvården. Erfarenhet av arbetsledning/chefskap och förbättringsarbete och/eller ambulanssjukvård är meriterande. Egenskaper vi värdesätter är ett stort engagemang, god samarbetsförmåga, kreativitet, tydlighet, lyhördhet och prestigelöshet. Personlig lämplighet värderas högt.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Akutkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Varaktighet
6 månader eller längre
Tidsbegränsad till
2022-11-01
Lön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning och du bör ange löneanspråk i din ansökan.
Schema
Dagtid
Antal platser
1
Publicerad
2021-01-12
Ansök senast
2021-02-05
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Patrik Karlsson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 53 70
  E-post: Patrik Karlsson
 • Hanna Erixon
  Vårdförbundet
  Telefon: 0454-73 10 00 (via växeln)
 • Tobias Alm
  Kommunal
  Telefon: 0454-73 10 00 (via växeln)

Ansökan

Referensnummer: A997935
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?