Systemförvaltare Hjälpmedelscenter, avd. för Logistik - Rekond

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Ett av Hjälpmedelscenters större uppdrag är att skapa bra förutsättningar för genomförandet av Framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Den tekniska utvecklingen fortsätter att accelerera och informationssamhället förändras i allt snabbare takt. Den nya generationens krav och förväntan på moderna lösningar, dialog, insyn och egen valfrihet är en viktig aspekt vid införandet av Framtidens hälso- och sjukvård och vi behöver nu mer än någonsin beakta ny digital teknik och medicintekniska produkter som implementeras i hemmen för att möjliggöra en trygg och nära vård. Hjälpmedelscenter i Blekinge försörjer Region Blekinge samt länets fem kommuner med kognitions-, kommunikations-, syn-, och medicintekniska behandlingshjälpmedel samt hjälpmedel för rörelsehinder. Hjälpmedelscenter tillhör Hälso- och sjukvården, Region Blekinge och styrs av en samverkansnämnd som representerar Blekinges fem kommuner och Region Blekinge.

Arbetsbeskrivning

Som systemförvaltare ansvarar du för att administrera och underhålla verksamhetens IT-och beställarsystem tillsammans med systemleverantör och Regionens IT-avdelning. Som systemförvaltare ansvarar du även för att komma med lösningsförslag kopplat till systemet samt driva systemutveckling efter verksamhetens behov. Detta görs lokalt eller tillsammans med andra systemanvändare i landet. Du skall också delta i projekt som verksamheten kan få i uppdrag, både i roll som projektledare eller som deltagare. Du kommer att ha en central funktion i vår verksamhet vilket gör att rollen ingår även i andra uppdrag. Exempel på uppgifter som kommer att ingå i tjänsten; • Informera internt och externt om systemnyheter och eventuella driftproblem. • Publicist på intranät och internet. • Omvärldsbevaka och delta i forum både på nationell, regional och lokal nivå. • Ansvara för avtalshantering och avtalsuppföljning av systemet. • Bevaka ny lagstiftning, föreskrifter, allmänna råd, nationella riktlinjer inom IT-säkerhet. • Hjälpa till att samordna interna processer kring nya riktlinjer och arbetssätt. • Utföra loggkontroll enligt delegation. • Ta fram rapporter och göra uppföljningar från verksamhetssystemet till verksamhet och kund.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du antingen en relevant högskoleexamen inom systemvetenskap, IT eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer lämplig eller en relevant gymnasial utbildning tillsammans med en längre erfarenhet som systemförvaltare som av arbetsgivaren kan anses lämplig. Dokumenterad erfarenhet som systemförvaltare är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av verksamhetssystemet Sesam. Vi vill att du som söker har en bra organisationsförmåga, har känsla för service och är flexibel, då arbetet i stor utsträckning innebär att snabbt hantera uppkomna behov från verksamheten och kunder. Du ska vara drivande och har lätt för att samarbeta. Du har förmåga att kunna leda, administrera, planera och prioritera ditt uppdrag och omsätta våra och våra kunders önskemål till fungerande lösningar med rätt kvalitet. Din förmåga att förmedla i skrift och tal är av stor betydelse. Goda kunskaper i Excel är en förutsättning. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort erfordras.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Data/IT
Yrkeskategori
Systemförvaltare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hjälpmedelscenter
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: enligt överenskommelse.
Lön
Löneform: Månadslön Individuell lönesättning tillämpas.
Schema
Arbetstid: Dagtid
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-20
Ansök senast
2019-08-18
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Carina Fransson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0734-47 15 96
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455 - 73 66 81
 • Maria Olsson
  Saco
  Telefon: 0455-73 63 57

Ansökan

Referensnummer: A887449
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.