Specialistläkare inom Barn- och ungdomsmedicin och Neonatologi

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. På Barn- och Ungdomskliniken ger vi vård inom de barn- och ungdomsmedicinska specialiteterna. Vi har dygnet runt verksamhet för de barn/ungdomar 0–18 år som behöver sjukhusets specialiserade vård. Vi har specialistmottagning i Karlshamn och Karlskrona. Slutenvården bedrivs i Karlskrona på barn- och ungdomsavdelningen och neonatalavdelningen med respektive dagvård och neonatal hemsjukvård. Här finns också våra specialpedagoger på lekterapin och sjukhusskolan. NOBAB och barnkonventionen är vägledande då vi vidareutvecklar en personcentrerat/familjecentrerat vård. Neonatalavdelningen tar emot barn efter GV 28 och har 10 vårdplatser varav 2 i neonatal hemsjukvård. Vi har också en välfungerande neonatalmottagning med teammottagning. Vi strävar efter att skapa en god arbetsmiljö och möjlighet till utveckling i en organisation som bygger på kunskap. Barn- och ungdomskliniken är en välkomnande klinik där HME (Index Hållbart Medarbetarengagemang) återkommande ligger med ett högt värde som indikerar förändringsbenägenhet och god trivsel.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en specialistläkare inom neonatologi eller barnläkare med intresse för neonatologi som vill vara med och driva utvecklingen vidare på vår neonatalavdelning i Karlskrona. Som medarbetare på barn- och ungdomskliniken är din huvudsakliga arbetstid koncentrerad till neonatalvården men du får också arbeta med barn och ungdomar med alla typer av sjukdomar. Du kommer att ingå i vår läkargrupp där samtliga läkare deltar i jourlinjerna. Vi har samlad bakjour och primärjour för all barnsjukvård och ingen separat neonataljourlinje. Allt arbete sker i nära samarbete med andra professioner på kliniken som barnsjuksköterskor och barnsköterskor. Vi arbetar för ett familjecentrerat förhållningssätt, där föräldrar deltar till stor del i omvårdnaden kring sitt barn.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistläkare inom barn- och ungdomsmedicin och neonatologi. Barnläkare med intresse för neonatologi är också välkomna att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Specialistläkare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Barn- och ungdomskliniken
Omfattning
Heltid
Antal platser
1
Publicerad
2021-06-11
Ansök senast
2021-07-31
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

  • Magnus Ljungcrantz
    Verksamhetschef
    Telefon: 0455-73 42 44
  • Anna Westrup
    Repr BLF
    Telefon: 0455-73 42 46

Ansökan

Referensnummer: A1038168
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?