Avdelningschef till Brunnsgårdens vårdcentral

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården ligger i området Nära vård, Region Blekinge. I Nära vård ingår bland annat vårdcentraler, rehabiliteringsverksamhet, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso- och sjukvård som inte kräver sjukhusens resurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patienternas behov står i centrum. Brunnsgårdens vårdcentral ligger i centrala Karlshamn och är en regionsägd vårdcentral inom Hälsoval Blekinge. Vi är cirka 45 medarbetare; specialister i allmänmedicin, utbildningsläkare, distriktssjuksköterskor, sjuksköterskor, psykiatrisjuksköterska, undersköterskor och medicinska sekreterare. Välkommen med din ansökan!

Arbetsbeskrivning

Ditt uppdrag är att erbjuda och tillhandahålla första linjens sjukvård till befolkningen med uppdrag att ge en god och säker vård. Förutom ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar består chefskapet i Region Blekinge av en arbetsgivarroll och en ledarroll. I arbetsgivarrollen är du regionens företrädare och i ledarrollen arbetar du med att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef på Brunnsgårdens vårdcentral svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande med en grundanställning inom din profession. Du kommer att ingå i en ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef och avdelningschefer - där vi har ett prestigelöst och öppet klimat samt känner arbetsglädje tillsammans. Lyhördhet, positivitet och teamarbete är nyckelord i vår verksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn, annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har god kännedom om primärvården och dokumenterad chefserfarenhet/utbildning är meriterande. Vi söker dig med intresse och förmåga till ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Du bygger ditt ledarskap på att skapa ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera när det är nödvändigt. Du har förmåga att entusiasmera dina medarbetare samt verka för en god arbetsmiljö. I I ditt arbete stimuleras du av nya utmaningar och vill initiera och driva förändrings- och utvecklingsarbete. Du kan konsten att motivera andra och har förmåga att se helheten. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2020-12-09
Ansök senast
2021-01-17
Läs mer
https://www.1177.se/hitta-vard/kontaktkort/Brunnsgardens-vardcentral-Karlshamn/

Upplysningar

 • Johanna Johansson
  Verksamhetschef
  Telefon: 0454-73 26 92
 • Marianne Skoglund
  Vårdförbundet
  Telefon: 0454 – 73 26 79
 • Lena Neander
  Kommunal
  Telefon: 0455-732700
 • Sofia Ekberg
  Blekinge Läkarförening
  Telefon: 0454-73 33 06

Ansökan

Referensnummer: A991052
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?