Avdelningschef till avdelning 45/MOA Medicinkliniken Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Medicinklinikens uppdrag är att ge specialiserad vård inom det invärtes medicinska området med alla dessgrenspecialiteter.Vi är en kunskapsorganisation som kännetecknas kompetenta och välutbildade medarbetare, hög vårdkvalitet,utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet. Kliniken består av mottagningar inom olika specialiteter, två vårdavdelningar, två dialysenheter, dagvårdsenheter, medicinsk specialistfotvård samt vårdadministration. Vi bedriver verksamhet både på sjukhuset i Karlshamn och i Karlskrona. Avdelning 45 /MOA har totalt 24 vårdplatser fördelat på 12 vårdplatser för specialiteterna hematologi och gastroenterologimed ett länsövergripande ansvar. Vid enheten vårdas också patienter med allmänmedicinska sjukdomar. Inom MOAdelens 12 vårdplatser finns navet i medicinkliniken som tar emot patienter direkt från akutmottagningen. Vårdtiden eftersträvas att ej överstiga 24 timmar. Enheten präglas av högt tempo med brett spektra av diagnoser. Under rådandepandemi Covid-19 är fördelningen utav vårdplatserna på avdelning 45/MOA, 6 hematologi, 8 lungmedicin samt 10 MOA platser. Arbete är inlett med att återställa till ordinarie fördelning utav vårdplatserna.

Arbetsbeskrivning

Chefskap i Region Blekinge består dels av en arbetsgivarroll, dels av en ledarroll. Båda är lika viktiga och innebär att i arbetsgivarrollen vara Regionen Blekinges företrädare och att i ledarrollen stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Som avdelningschef för avdelning 45/MOA svarar du under verksamhetschefen för verksamhetsutveckling, personal, arbetsmiljö och ekonomi inom delegerat ansvar. Du är första linjens ledare och chef. Utmaningen att vara delaktig i skapandet av framtidens vård kommer att vara central i din roll. Chefsuppdraget är ett tidsbegränsat förordnande och du har en tillsvidareanställning inom din grundprofession.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom vårdsektorn eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är den med intresse och förmåga att bedriva ett aktivt och lyhört ledarskap. Du drivs av att jobba målmedvetet i en dynamisk miljö med högt tempo och uppskattar de möjligheter till relationsskapande och samarbete som ledarskapet ger. Ditt ledarskap bygger på ett ömsesidigt förtroende gentemot medarbetarna samtidigt som du inte är rädd för att delegera. Du stimuleras av nya utmaningar, förändrings- och utvecklingsarbete genom att motivera andra att se helheten. Dokumenterad chefserfarenhet är meriterande, likaså chefsutbildning. Det är dock inget krav. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Specialiserad vård Medicinkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Chefsförordnande som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt eget yrkesområde.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2020-10-14
Ansök senast
2020-11-01
Läs mer
https://www.1177.se/Blekinge/hitta-vard/kontaktkort/Medicinklinik-avdelning-45-inkl-MOA-Karlskrona/

Upplysningar

 • Carina Ingemansson
  Tf. Verksamhetschef
  Telefon: 0455-73 41 10
  E-post: Carina Ingemansson
 • Rickard Sjögren
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455- 73 47 51
 • Henrietta Vallin
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 47 51
 • Rose-Marie Svensson
  Kommunal
  Telefon: 0455-73 47 51

Ansökan

Referensnummer: A979917
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?