Verksamhetschef till Västra närvården

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen består av fyra områden, Nära vård, Specialiserad vård, Medicinsk service samt Förvaltningsstaben. Nära Vård innefattar offentlig primärvård, psykiatri, habilitering, akutvård, barn- och ungdomsmedicin, geriatrik -och palliativmedicin samt rehabilitering.

Arbetsbeskrivning

Region Blekinges arbete med framtidens hälso- och sjukvård har identifierat tre viktiga strategier; utveckling av den nära vården, koncentration av vård samt förstärka samverkan mellan så väl interna som externa aktörer. Som ett led i en organisationsförändring skapas nu tre nya verksamheter i området Nära vård - Västra närvården, Östra närvården och Regiongemensam närvård. Västra närvården omfattar Sölvesborg, Olofström, Karlshamn och Ronneby kommuns vårdcentraler och primärvårdsrehabilitering samt Sjukvårdsrådgivning 1177, totalt cirka 240 medarbetare. Som verksamhetschef för Västra närvården kommer du tillsammans med hälso-och sjukvårdschefen och andra verksamhetschefer arbeta med övergripande utvecklingsuppdrag inom området Nära vård i Hälso och Sjukvårdsförvaltningen. Ditt uppdrag är att leda, planera, utveckla och samordna arbetet så att de gemensamma resurserna utnyttjas effektivt och till nytta för befolkningen i Blekinge. Du har personalansvar för de åtta avdelningschefer som finns inom basenheten samt verksamhets- och ekonomiansvar för hela Västra närvården. Vi ger dig möjlighet till personlig utveckling och deltagande i Region Blekinges chefsprogram. Du erbjuds också intern- och externutbildning inom verksamhetens olika områden. Region Blekinge tillämpar tidsbegränsat chefsförordnande. Det innebär att du har en grundanställning i en grundprofession som är tillsvidare och ett tidsbegränsat förordnande som verksamhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en för området lämplig högskoleutbildning samt utbildning inom ledarskap. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap och gärna erfarenhet av att leda genom ledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av: * verksamhetsutveckling * driva och leda förändringsarbete * processorienterat arbete * ledningsarbete i en politiskt styrd organisation Du utövar ett tillitsbaserat ledarskap som även präglas av mod, uthållighet och engagemang. Du har lätt för att samarbeta och inser värdet av att skapa och bevara goda relationer. Stort ansvarstagande och förmåga att hantera komplexa frågeställningar i högt tempo utifrån ett helhetsperspektiv driver och motiverar dig. Vi förutsätter att du har mycket god förmåga att på svenska uttrycka dig i tal och skrift samt goda datorkunskaper. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Personlighetstest kan komma att genomföras som en del av rekryteringsprocessen. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse.
Lön
Individuell lönesättning.
Antal platser
1
Publicerad
2021-07-07
Ansök senast
2021-08-01
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Annika Mellqvist
    Hälso & sjukvårdschef Nära vård
    Telefon: 0455-737790
    E-post: Annika Mellqvist
  • Du når fackliga representanter via växeln
    Telefon: 0455-73 10 00

Ansökan

Referensnummer: A1042483
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?