Vikariat kostekonom till Kök och restaurang, Karlskrona

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Basenhet Städ, kost och logistik har 11 avdelningar och ca 260 medarbetare. Basenhetens avdelningar består av kök och restaurang, café och butik, städ, transport och vaktmästeri, materialdepå samt resursenhet i både Karlskrona och Karlshamn. Kök och restaurang i Karlskrona har som huvudsakligt uppdrag att laga mat till patienter inom Region Blekinge. Dessutom lagas mat till personalrestaurangen på sjukhuset som även är öppen för allmänheten. Dagligen lagas frukost, lunch och middag till ca 350 patienter. Kök och restaurang serverar även 250-500 gäster i restaurangen varje dag. Vår arbetsplats består av ca 30 medarbetare och präglas starkt av samarbete och ett hälsofrämjande arbetssätt. Någonting vi är stolta över i vår verksamhet är att vi jobbar för hållbara måltider på flera sätt, till exempel är vi KRAV-certifierade.

Arbetsbeskrivning

Som kostekonom är du en viktig kugge i arbetet med att patienterna ska få en bra matupplevelse och du kommer att få jobba ihop med ett erfaret, rutinerat och härligt team. I arbetet kommer du att göra beställningar av livsmedel och utrustning samt göra uppföljningar. Du är delansvarig för egenkontroll/ HACCP samt medverkar i den dagliga personalplaneringen. Ditt datastöd i arbetet är kostdatasystemet Aivo.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha examen som kostekonom eller kostvetare, eller ha annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren anser vara likvärdig. Erfarenhet från sjukhuskök och arbete med dietkoster är meriterande. Du ska ha ett starkt engagemang och intresse för att tillsammans med övrig kökspersonal arbeta för att ge bästa service till våra matgäster. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och egenskaper som noggrannhet, samarbetsförmåga och prestigelöshet. Det är också viktigt att du som söker ser möjligheter i förändring och har förmåga att ställa om efter nya förutsättningar. Du behöver ha god datorvana inom MS Office. Erfarenhet av kostdatasystemet Aivo är meriterande.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hotell, restaurang, storhushåll
Yrkeskategori
Kostekonom
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Städ, kost och logistik
Omfattning
Heltid
Tillträde
Vikariatet är tidsbegränsat med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde 2019-09-01.
Varaktighet
3-6 månader
Tidsbegränsad till
2019-12-31
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-06-11
Ansök senast
2019-07-21
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Håkan Östrot
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 43 21
 • Roger Ahlér
  Vision
  Telefon: 0455-73 66 81
  E-post: Roger Ahlér

Ansökan

Referensnummer: A885386
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.