Sjuksköterska till Länsgemensam akutpsykiatri

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Länsgemensam akutpsykiatri innefattar akutpsykiatriska mottagningen, psykiatriska akutvårdsavdelningen samt intensivvårdsavdelningen och har hela Blekinge län som sitt upptagningsområde. Uppdraget och dess ansvar inkluderar medborgare som är i behov av den akuta, specialiserade psykiatriska hälso- och sjukvården för den vuxna befolkningen. Vi är lokaliserade i Karlskrona. Mottagningen besöks av ca 2000 besök/år och vår rådgivningstelefon hanterar i snitt 11 000 inkommande samtal/år. Psykiatriska akutvårdsavdelningen (PAKA) är en avdelning med 6 vårdplatser, psykiatrisk intensivvårdsavdelningen (PIVA) har 4 vårdplatser. Personalen roterar på alla tre delar och rotationen sker dagligen. För att ständigt finnas i framkant och erbjuda en tidsenlig psykiatrisk insats arbetar enheten kontinuerligt med förbättringsarbete. Fokus för hösten är vidareutveckling av vårt samarbetet med den somatiska akutverksamheten. Som ett led i denna vidareutveckling är att tillsammans se över processen -Prehospitala akutsjukvården för patienter med psykiatrisk ohälsa. Ett annat arbete som vi under hösten kommer ha mer fokus på är s k informellt tvång. Dessutom har vi startat vidareutveckling av RETTS-psy inom vår akutpsykiatriska mottagningen. RETTS-psy är ett triage instrument för att genomföra bedömningar utifrån teamarbete där triage är en del som ska leda till att vi arbetar personcentrerat, -effektivt -och erbjuda vårdinsatser med hög kvalitet den andra delen är att vi ska bedriva ett holistiskt psykiatriskt helhetsperspektiv som genererar i flödesschema Att kunna utvecklas och vidareutvecklas på arbetsplatsen är av vikt och internutbildningsmöjligheten är hög. Vi har en teambaserad grupp som skapar förutsättningar för att erhålla likriktade vårdinsatser för våra patienter. Att främja gott samarbete såväl internt och externt är av största vikt och att Du har ett lösningsfokuserat arbetssätt ser vi som en stor framgångsfaktor.

Arbetsbeskrivning

Att följa patienterna genom akut psykiatrins enhet och företräda patienter i dess olika situationer och kontakter är tyngdpunkten i arbetsuppgifterna. Teamen består av läkare, sjuksköterskor och skötare. Dessutom har vi knutna arbetsterapeuter och kuratorer kopplade till oss när våra patienter har dess behov. Inom Länsgemensam akutpsykiatrin enhet är vi ca 40 stycken kollegor och vi arbetar på rotationstjänstgöring. Arbetsuppgifterna innebär dels utåtriktat arbete där du ger medicinskt och medmänskligt stöd på mottagning, avdelning, och genom telefonrådgivning till patienter, anhöriga och till olika kommunala verksamheter, dels provtagning och medicinutdelning. Samtal där kontakten med patient såväl som med närstående är en viktig del i arbetet - allt för att stödja personen i sin vardag. Vi tillämpar verksamhetsstyrda, individuella scheman, detta ger Dig stora möjlighet att påverkar Din arbetstidsförläggning. Låter detta som något för Dig, tveka inte att inkomma med Din ansökan.

Kvalifikationer

Leg. Sjuksköterska. Vidareutbildning inom psykiatri är önskvärt. Erfarenhet av akutpsykiatrisk vård är en fördel. Arbetet är omväxlande och tempot i arbetet kan variera under arbetspasset vilket gör att Du som söker bör ha en hög grad av flexibilitet. Den person vi söker ska ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du ska ha en positiv syn på tillvaron samt en hög grad av självinsikt. Arbetet kan stundtals vara psykiskt och fysiskt belastande då vi arbetar inom akut psykiatri. Stor vikt läggs vid personligt lämplighet. Körkort är en fördel då arbetet kan innebära vissa transporter. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Länsgemensam psykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning
Schema
Rotation
Antal platser
2
Publicerad
2021-11-04
Ansök senast
2021-12-03
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Lena Danielsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0555-73 58 94
  E-post: Lena Danielsson
 • Anders Pagels
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 40
  E-post: Anders Pagels

Ansökan

Referensnummer: A1067072
Ansök

Övrig information

Rekrytering kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?