Avdelningschef för läkarna med stf. verksamhetschefsfunktion

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tioårsperiod kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Brinner du för ledarskap där du engagerar och utvecklar dina medarbetare? Röntgenkliniken i Region Blekinge är då din nya arbetsplats. Röntgenkliniken har verksamhet på två orter i regionen (Karlskrona och Karlshamn) som omfattar konventionell röntgen, CT, MRI, interventioner, SPECT, mammografi, CBCT, DXA-skanning och ultraljud. Röntgenkliniken genomför årligen cirka 110 000 undersökningar. För närvarande har vi 26 läkare (inkl. 6 ST-läkare) som är en välfungerande grupp med en god stämning. Därutöver är vi 45 röntgensjuksköterskor, 10 sjuksköterskor, 4 medicinska sekreterare, 14 undersköterskor och 5 chefer.

Arbetsbeskrivning

Som chef företräder du regionen, och en viktig uppgift i din ledarroll är att stimulera, engagera och uppmuntra medarbetarna så att verksamheten utvecklas och förbättras. Vi arbetar ständigt med utveckling i mötet mellan människan och teknik samt diagnostik av hög kvalitet. Kommande år är fokus på vår arbetsprocess för att öka värdet för patienten och medarbetaren. Vi skapar utveckling för dig och dina kollegor genom tillit och mod till att utmana och stödja varandra professionellt. Avdelningschefen ingår i Röntgenklinikens ledningsgrupp och svarar direkt under verksamhetschefen gällande verksamhet, personal, ekonomi samt arbetsmiljö inom det tilldelade ansvaret. Du blir även ställföreträdare för verksamhetschefen samt medicinskt ansvarig/rådgivare. Följande förmåner kan vi erbjuda dig: • Professionellt introduktionsprogram • Friskvårdsbidrag • Fri tillgång till fullt utrustade träningslokaler i både Karlskrona och Karlshamn • Regionhälsan finns till för dig som medarbetare i såväl hälsofrämjande, förebyggande som rehabiliterande aktiviteter. • Möjlighet till löneväxling • Möjlighet att köpa Blekingetrafikens årskort med rabatt • Medflyttandeservice som ger medflyttande en möjlighet att snabbare hitta ett arbete

Kvalifikationer

Gällande den formella kompetensen är det ett krav att du har svensk specialistkompetens inom radiologi, har kunskaper i svenska lägst C1-nivå samt goda IT-kunskaper. Chefserfarenhet är meriterande men inte ett krav. Vi söker dig som är visionär, diplomatisk, förtroendeskapande och fungerar i mötet mellan individuella och tvärorganisatoriska mål. Dina personliga styrkor tror vi finns i att du är serviceinriktad och har enkelt för att samarbeta med andra. Du känner dig trygg som ledare och chef, är strukturerad och ansvarstagande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Vi arbetar med löpande urval, skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Enhetschef, hälso- och sjukvård
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Medicinsk service Röntgenkliniken
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 1 januari 2020, eller enligt överenskommelse. Förordnandet som avdelningschef är tidsbegränsat och kombineras med en tillsvidareanställning inom din egen profession.
Lön
Individuell lönesättning tillämpas.
Antal platser
1
Publicerad
2019-07-30
Ansök senast
2019-08-30
Läs mer
https://regionblekinge.se

Upplysningar

  • Michael Petersen
    Verksamhetschef Röntgen
    Telefon: 0455-735039
  • Marie Tidstrand
    Blekinge Läkarförening
    Telefon: 0455-735074

Ansökan

Referensnummer: A893905
Ansök

Övrig information

Intervjuer/samtal pågår den 16:e samt 20:e september. Sökanden skall vara inställd på att genomgå personlighetstest i samband med rekryteringsprocessen. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.