Chefssjuksköterska till Hälso- och sjukvården, Region Blekinge

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi vill att kvaliteten i Hälso- och sjukvårds verksamheter systematiskt och fortlöpande ska utvecklas och säkras. Därför satsar vi på att utveckla den personcentrerade vården. Tjänsten som chefssjuksköterska är organiserad under Kvalité och utveckling och ingår i avdelningen för kunskapsstyrning.

Arbetsbeskrivning

I ditt arbete som chefssjuksköterska har du ett förvaltningsövergripande och strategiskt ansvar för att, med ett personcentrerat förhållningssätt, stödja verksamheten att utveckla omvårdnaden samt arbetssätt som rör omvårdnad och patientsäkerhet. Genom ditt arbete vill vi öka så väl omvårdnadskvaliteten som patientsäkerheten men också det personcentrerade förhållningssättet. Utifrån omvärldsbevakning och forskning, samt utifrån genomförda lokala mätningar, granskningar och avvikelser, ska du som chefssjuksköterska, lämna övergripande och genomförbara förbättringsförslag som leder till ökad omvårdnadskvalitet och patientsäkerhet. Och utifrån tagna beslut ska du sedan samordna och på strategisk nivå leda och följa upp implementeringen av beslutade förbättringsarbeten inom ditt område. Eftersom ditt utvecklingsansvar för omvårdnads-/patientsäkerhetsfrågor sträcker sig från så väl öppen som sluten vård som till övergångarna här emellan, måste du ha ett nära samarbete med vårdverksamhetens verksamhets- och avdelningschefer. Du har också ett nära samarbete med såväl förvaltningens patientsäkerhetssamordnare, chefläkare, omvårdnadsutvecklare och hälso- och sjukvårdsstrateger som med vårdverksamheternas vårdutvecklare och avvikelsesamordnare. Uppdraget förutsätter även samarbete med kommunernas medicinskt ansvariga sjuksköterskor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som legitimerad sjuksköterska med lägst magisterkompetens inom omvårdnad. Du behöver kunna sammanställa och analysera såväl kvantitativa som kvalitativa data och genom dessa kunna entusiasmera och leda/coacha andra människor i förändringsarbeten. Dokumenterad erfarenhet av att leda/coacha utvecklingsarbeten är därför meriterande. Vidare behöver du vara omvärldsintresserad, trivas i att arbeta i en mångsidig verksamhet med högt tempo och kunna vara proaktiv i termer av att förstå hur framtida förändringar i verksamheterna kan komma att påverka omvårdnaden och patientsäkerheten. Det är också naturligt för dig att kunna planera, ta beslut följa upp och återkoppla både ditt eget och andras arbete. Arbetar du strukturerat och har en god samarbetsförmåga men kan också arbeta helt självständigt? Är du dessutom fylld av entusiasm för att förbättra omvårdnad och patientsäkerhet och är övertygad om att använda ett personcentrerat förhållningssätt är vägen dit? Då vill vi att du söker tjänsten som chefssjuksköterska vid Hälso- och sjukvården, Region Blekinges Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Yrkeskategori
Chefssjuksköterska
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-29
Ansök senast
2019-05-26
Läs mer
http://www.regionblekinge.se

Upplysningar

 • Suzana Selan
  Avdelningschef avdelningen för kunskapsstyrning
  Telefon: 0455-73 41 17
  E-post: Suzana Selan
 • Camilla Perland
  Vårdförbundet
  Telefon: 072-4523379
  E-post: Camilla Perland

Ansökan

Referensnummer: A873381
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.