Vi söker en strateg med internationell inriktning

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Regional utveckling, kultur och bildning är en förvaltning inom Region Blekinge. Vi brinner för Blekinge och arbetar för att skapa bästa hållbara utveckling för vår region och för att Blekinge ska bli en ännu bättre plats att leva, arbeta och utvecklas i. Region Blekinge har ett permanent uppdrag från staten att samordna de regionala utvecklingsfrågorna och leda arbetet med att ta fram den regionala utvecklingsstrategin (RUS). I det regionala utvecklingsuppdraget ingår att samla kommuner, myndigheter, universitet och högskola, science parks och kluster, näringsliv och civilsamhälle kring RUS och samordna insatser för genomförandet av strategin. En stor del av detta arbete bedrivs i projektform, både nationella och internationella projekt. Vi söker nu en strateg som kan arbeta med de internationella frågorna till avdelningen för strategi och analys på enheten Regional utveckling.

Arbetsbeskrivning

I tjänsten som strateg kommer du att tillhöra avdelningen för strategi och analys och verka både internt inom förvaltningen liksom i samverkan med andra aktörer. Ditt fokus kommer att vara att självständigt bedriva utveckling inom det internationella området, vilket bl.a innebär att ta tillvara på kunskap och bedriva omvärldsbevakning av Nationella- och EU:s fonder och program. Du kommer att vara en av kontaktpersonerna till vårt representationskontor i Bryssel, samt ha som uppdrag att bevaka relevanta program och utlysningar för genomförande av den regionala utvecklingsstrategin liksom relevanta tematiska strategier och planer kopplade till Regional utveckling. Du kommer också att vara en del i berednings- och beslutsprocessen gällande strukturfonderna dvs regionalfonden, och socialfonden, fonder som utgör stor andel av det regionala utvecklingskapitalet, samt ingå i nationella och internationella nätverk. I uppdraget ingår att ha en tät kommunikation med våra övriga strateger på Region Blekinge samt med andra aktörer inom området. Exempel på arbetsuppgifter • Arbeta proaktivt med omvärldsbevakning av relevanta utlysningar för prioriterade behov enligt regionala utvecklingsstrategin liksom att kunna medverka i relevanta ansökningsprocesser. • Vara aktiv i arbetet med att utveckla och driva frågor inom det regionala utvecklingskapitalet. • Vara en del av berednings- och beslutsprocess (sekreterare i strukturfondspartnerskapet skåne- och Blekinge) regionalfond- och socialfond. • Kontaktperson i Brysselkontorssamarbetet (Småland-Blekinge och Halland). • Vara aktiv i återkoppling av relevant uppdrag till regionala utvecklingsnämnden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har - Högskoleutbildning med samhällsvetenskaplig inriktning eller liknande. - Erfarenhet från strategiskt arbete med internationella frågor. - God förmåga att kommunicera i tal och skrift. - Goda Språkkunskap i svenska och engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av: - Samhälls- och EU-frågor, offentlig förvaltning, och utvecklingsfrågor generellt. - Projektverksamhet och projektutveckling. - Vana att arbeta med omvärldsbevakning. - Erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning och har förståelse för politiskt styrda organisationer. Egenskaper Förmågan att kunna driva långsiktiga processer och att samarbeta är viktiga egenskaper. Du är strukturerad och flexibel och kan ha många bollar i luften samtidigt. Du ska vara bekväm med kravet att kunna leverera resultat och vara handlingskraftig. Andra egenskaper som är viktiga för tjänsten är: - Analytisk - Kommunikativ och pedagogisk - Serviceinriktad - Flexibel - Lagspelare För att trivas hos oss är du givetvis intresserad av samhällsfrågor och brinner för Blekinges hållbara utveckling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tjänsten kan tillträdas så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2021-01-04
Ansök senast
2021-01-26
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Malena Sandgren
  Avdelningschef för analys och strategi
  Telefon: 0455-73 71 01
 • Anna-Lena Cederström
  Regional utvecklingsdirektör
  Telefon: 0455-73 71 00
 • Christer Nilsson
  SACO
  Telefon: 0455 -73 71 24
 • Ulrica Svensson
  Vision
  Telefon: 0455-73 71 04

Ansökan

Referensnummer: A996875
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?