Strateg med ansvar för infrastrukturplanering

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. På enheten regional utveckling arbetar ett trettiotal medarbetare. Vi brinner för Blekinge och arbetar för att skapa bästa hållbara utveckling för vår region och våra invånare. Vi är alla experter inom våra verksamhetsområden och samarbetar med kollegor och externa partner för att göra Blekinge till en ännu bättre plats att besöka, leva och verka i. Till sommaren 2020 går vår nuvarande strateg med ansvar för infrastrukturplanering i pension. Vi söker nu hans efterträdare.

Arbetsbeskrivning

Du ska i samråd med ledning, politik, grannregioner, tjänstepersoner inom Region Blekinge och andra berörda driva utvecklingen av Blekinges infrastruktur. Du ansvarar för framtagning av Blekinges länstransportplan som är ett grunddokument för prioriteringar av infrastrukturinvesteringar i regionen. I nära samarbete med Trafikverket ska du följa genomförandet av länstransportplanen och verka för att investeringar i den nationella transportplanen kommer Blekinge till del. I arbetsuppgifterna ingår även att ta ett visionärt grepp och planera ett långsiktigt påverkansarbete. Detta för att få till stånd framtida satsningar i hållbara och funktionella transporter via vägar och järnvägar samt över hav som knyter samman Blekinges infrastruktur med grannregionernas och andra nationers transportstråk. Du är Region Blekinges expert gällande infrastruktur och deltar i lokala, regionala, nationella och internationella sammanhang och driver Blekinges sak när det gäller transporter och infrastruktur. Du arbetar bland annat nära kollegor i andra regioner inom Regionsamverkan Sydsverige. Du initierar och deltar i olika insatser och utredningar, exempelvis i utveckling av cykel och kollektivtrafik, hållbara godstransporter och i systemförbättringar av järnvägen i Blekinge. I arbetet ingår också att bevaka olika utlysningar av EU-medel och ansöka om projektmedel inom området.

Kvalifikationer

Kompetens och erfarenheter • Du har relevant akademisk bakgrund inom exempelvis fysisk planering, högskole- eller civilingenjör med inriktning mot landskap, väg eller erfarenhet som kan bedömas likvärdigt. • Du har erfarenhet av arbete med strategisk planering av transporter eller infrastruktur. • Du har kunskap om samhällsplanering. • Det är meriterade om du har arbetar inom offentlig förvaltning och har förståelse för politiskt styrda organisationer. • Du behärskar engelska och svenska i tal och skrift. • Det är en fördel om du har B-körkort. Egenskaper Som person är du strategisk och analytisk och är duktig på att se större mönster och strukturer och kan planera långsiktigt. Du är uthållig och metodisk och förstår de långa processer som arbetet med infrastruktur kräver. Du är bra på att föra fram förslag i tal och skrift. Du är dessutom bra på att samarbeta med andra, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Givetvis är du intresserad av samhällsfrågor och brinner för Blekinges hållbara utveckling.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Administration, ekonomi, juridik
Yrkeskategori
Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regional utveckling, kultur och bildning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde till tjänsten senast mars 2020. Då får du tid att fram till sommaren arbeta parallellt med nuvarande strateg och kan sätta dig in i arbetet. Provanställning kan komma att tillämpas.
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2019-10-02
Ansök senast
2019-11-10
Läs mer
http://www.regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Anna-Lena Cederström
    Regional utvecklingsdirektör
    Telefon: 0455-73 71 00
  • Christer Nilsson
    SACO
    Telefon: 0455-73 71 24

Ansökan

Referensnummer: A905929
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.