Kurator med grundläggande psykoterapiutbildning till ätstörningsenheten

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi söker nu en socionom med grundläggande psykoterapiutbildning och erfarenhet kring arbete med ätstörningsproblematik. Inom länsgemensam psykiatri får Blekinges invånare tillgång till specialiserad vård inom det psykiatriska området. Ätstörningsenheten är en verksamhet som ingår här och har hela Blekinge som upptagningsområde med placering i Karlskrona. Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas då vi öppnar en dagvårdsverksamhet för ett ökat stöd för vår patientgrupp. Verksamheten kännetecknas av hög vårdkvalitet, utvecklingsvilja, engagemang, ansvar och delaktighet. Vi söker dig som tycker att det skulle vara intressant och spännande att få vara med i denna utveckling med dagvårdsverksamhet och att bedriva terapeutiska samtal. Vårt team består av sjukgymnaster, skötare, sjuksköterska, psykolog, specialistläkare, dietist och kurator. Vi kan erbjuda ett spännande och intressant arbete i ett varmt och positivt arbetslag. Vi erbjuder dig kontinuerlig teamhandledning och god möjlighet till kompetensutveckling.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett team som tillsammans lägger upp behandling och stöd för patienterna. Du kommer att ha egna patienter i terapeutiska samtal, anhörigsamtal samt medverka inom dagvårdverksamheten.

Kvalifikationer

Socionomutbildning. Grundläggande psykoterapiutbildningen, steg 1 är önskvärt. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom psykiatrin särskilt ätstörningsproblematik. Du ska kunna arbeta självständigt, ha god självkännedom och ha ett reflekterande förhållningssätt samt ett gott bemötande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort önskvärt.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Socialt arbete
Yrkeskategori
Kurator
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Övrigt äldre: Psykiatri och habilitering
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser
1
Publicerad
2019-03-01
Ansök senast
2019-03-24
Läs mer
http://regionblekinge.se

Upplysningar

 • Christina Wieslander
  Avdelningschef
  Telefon: 0455-73 59 83
  E-post: Christina Wieslander
 • Therese Midbris
  Psykolog, ätstörningsenheten
  Telefon: 0455- 73 60 10
  E-post: Therese Midbris
 • Annelie Danforth
  Kurator
  Telefon: 0455-73 60 23
  E-post: Annelie Danforth

Ansökan

Referensnummer: A855629
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.