IT-ingenjör till Förvaltning affärssystem

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalité är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Vi har nu börjat det stora arbetet med att forma framtidens hälso- och sjukvård i Blekinge. Under en tio-års period kommer vi att bygga nya lokaler och utveckla arbetssätt och teknik för att kunna möta framtidens behov av vård och omsorg. Det är en spännande utvecklingsresa som du också kommer att få vara en del av. Regionservice uppdrag är att utveckla och leverera stöd och servicetjänster till alla verksamheter i Region Blekinge. Vår verksamhet är organiserad i basenheter med ansvar för fastigheter, IT, kost, städ och logistik. I förvaltningen finns också administrativt stöd inom ekonomi, personal och lön. Affärsområde Informatik består av två avdelningar, Förvaltning Affärssystem och Förvaltning Vårdsystem. Affärsområdet bedrivs affärsmässigt vilket innebär att vi arbetar intensivt med kostnadseffektivitet, samverkan och utveckling av arbetet för att ge bättre IT-stöd till verksamheterna inom hela Region Blekinge. Varje medarbetare i verksamheten skall bidra aktivt till utvecklingen genom samarbete, engagemang och med kvalitet i samklang med visionen, "Den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa". På Förvaltning affärssystem arbetar idag ca 25 medarbetare som tillsammans ansvarar för bland annat förvaltning, systemutveckling och administration av olika system, exempelvis ekonomisystem, personalsystem och fastighetssystem, medicintekniska system samt integrationer mellan olika system. Förvaltning och systemutveckling bedrivs i nära samverkan med verksamheten. Som modell för förvaltningsverksamheten arbetar avdelningen enligt PM3. Förvaltning Affärssystem söker nu en ingenjör.

Arbetsbeskrivning

I rollen som IT-ingenjör i Region Blekinge kommer du att vidmakthålla och vidareutveckla förvaltningsobjekt ur ett tekniskt perspektiv där alla IT-system är en viktig del för verksamheten. Som ingenjör kommer du bland annat att ansvara för installation, konfiguration, uppgradering och underhåll av IT-system. Vidare kan det även förekomma att du deltar i upphandling av olika IT-lösningar. Tjänsten är placerad i Karlskrona, men resor förekommer inom hela Blekinge län, då sjukhuset är placerat på två orter med ett flertal vårdcentraler i länet.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vi söker dig som har ett stort intresse för problemlösning och att ge service till verksamheten. Du behöver vara noggrann, ha förmåga att snabbt kunna ställa om mellan olika situationer, ha god analytisk förmåga att felsöka, ha lätt för att samarbeta och enkelt kunna ta till dig nya kunskaper. Tjänsten innebär stort eget ansvar med god initiativförmåga och du bör känna engagemang och ödmjukhet inför uppgiften. Vi förväntar oss att du kontinuerligt håller dig uppdaterad genom internt samarbete och omvärldsbevakning och att du är drivande och ser framför problem. Som IT-ingenjör arbetar du både i team men även självständigt i egna uppdrag. Vårt koncernspråk är svenska och du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Det kan förekomma kontakter med leverantörer från utlandet och därför bör du även har goda kunskaper i engelska. Specifika kvalifikationer Vi förväntar oss att du har följande erfarenhet: • Bred och djup allmänkompetens inom IT • God kunskap om Microsofts klient- och serveroperativ • God allmänkunskap om nätverk och dess uppbyggnad • God kunskap om nätverksprotokoll och brandväggars funktion • Kunskap om Active Directory • Databaskunskaper, främst MS SQL server • Kunskaper om IIS Vi ser det som meriterande om du har: • Kunskaper inom teknisk projektledning • Kunskaper om Microsoft Azure • Kunskaper om Office 365 • Kunskaper om förvaltningsmodellen PM3 Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Tekniskt arbete
Yrkeskategori
Dataingenjör
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Regionservice Informatik
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Region Blekinge tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.
Antal platser
1
Publicerad
2019-04-30
Ansök senast
2019-05-19
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

  • Jonas Axelsson
    Avdelningschef
    Telefon: 0455-73 62 56
  • Ann-Charlott Andersson
    Sveriges Ingenjörer
    Telefon: 0455-73 62 72

Ansökan

Referensnummer: A873827
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.