Distriktssköterska till Samaritens vårdcentral i Karlshamn

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Primärvården omfattar Region Blekinges vårdcentraler, rehabiliteringsverksamhet, ungdomsmottagningar och sårcentrum. Blekingebor som blir sjuka vänder sig direkt till vårdcentralerna och får tillgång till hälso-och sjukvård som inte kräver sjukhusets resurser. Vården ges i länets samtliga städer, på flera mindre orter och ibland i hemmen. Vårt mål är att vara en modern öppenvård där lagarbete och patientens behov står i centrum. Samaritens vårdcentral ligger i Karlshamn och är en av de offentliga vårdcentralerna som ingår i hälsovalet. I verksamheten finns 16.000 listade patienter i olika åldrar. Vi är strax under 60 medarbetare inom yrkena allmänläkare, utbildningsläkare, distriktsköterska, sjuksköterska, psykiatrisjuksköterska, undersköterska, psykolog, psykoterapeut och medicinska sekreterare. Vårdcentralen är miljöcertifierad. Västra Blekinges Jourcentral ligger anslutning till Samariten och bemannas av personalen på Samariten. Jourcentralen tar emot patienter som är i behov av vård och inte kan vänta till nästa dag. Jourcentralen är öppen vardag 17-21 samt helg och röda dagar 08-21. Jourcentralen bemannas av läkare, distriktssköterska/sjuksköterska och undersköterska. Samaritens vårdcentral är sedan 1 augusti 2017 även en utbildningsvårdcentral för blivande allmänläkare.

Arbetsbeskrivning

Brinner du för primärvård? Då är du varmt välkommen till vårt härliga gäng! Dina arbetsuppgifter är varierande och innefattar bland annat mottagningsarbete, triagering, medicinska bedömningar och telefonrådgivning. Det finns stor möjlighet till utveckling i din yrkesroll. Arbetet är lärorikt och stimulerande. Vår goda sammanhållning gör att vi lyfter varandra för att utvecklas! Arbetet innefattar även tjänstgöring på Jourcentralen.

Kvalifikationer

Verksamheten söker i första hand dig som är legitimerad distriktssköterska. Du har ett genuint intresse av att hjälpa människor och arbetar alltid med patienten i fokus. Du är trygg i din yrkesroll, van att arbeta självständigt och är en positiv kollega som bidrar till vårt goda arbetsklimat. Vidare har du en god samarbetsförmåga, uppskattar varierande arbetsuppgifter, gillar utmaningar och tycker om att ta egna initiativ. Vi är måna om att hitta kollegor som kompletterar vårt team. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlshamn
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Distriktssköterska
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Samaritens vårdcentral
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde sker enligt överenskommelse. Möjlighet finns även för visstidsanställning.
Varaktighet
Tillsvidare
Lön
Individuell lönesättning tillämpas. Månadslön.
Antal platser
1
Publicerad
2020-07-17
Ansök senast
2020-08-09
Läs mer
https://regionblekinge.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb.html

Upplysningar

 • Eva Börjesson Borg
  Tf avdelningschef
  Telefon: 0734-471530
  E-post: Eva Börjesson Borg
 • Marlene Diederich
  Koordinator
  Telefon: 0728-804547
 • Jenny Rickardsson
  Koordinator
  Telefon: 0728-804308
 • Lotten Olsson
  Vårdförbundet, Samaritens vårdcentral
  Telefon: 0454-731000 (vx)
 • Hanna Fritzsche
  Vårdförbundet, Samaritens vårdcentral
  Telefon: 0454-731000 (vx)

Ansökan

Referensnummer: A966849
Ansök

Övrig information

Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.