Sjuksköterska till PIVA/PAKA

Arbetsplatsbeskrivning

I Region Blekinge bidrar du till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. Glädjen och tillfredställelsen i att invånare och patienter får högre livskvalitet är en stark kraft som gör det meningsfullt att gå till jobbet. Dessutom är Blekinge en pärla som boende- och livsmiljö. Därmed kan du både göra gott och leva gott. För att livet är viktigt. Vår värdegrund vilar på tre ledstjärnor: engagemang, samarbete och kvalitet. Psykiatriska akutvårdsavdelningen samt intensivvårdsavdelningen har hela Blekinge län som sitt upptagningsområde och har ansvar för den akuta, specialiserade psykiatriska hälso- och sjukvården för den vuxna befolkningen. Vi finns i Karlskrona, där vi har mottagning och vårdavdelningar. PAKA, psykiatriska akutvårdsavdelningen är en avdelning med 6 vårdplatser, PIVA, psykiatrisk intensivvårdsavdelningen har 4 vårdplatser. Personalen tjänstgör på bägge avdelningarna. På PIVA / PAKA arbetar vi kontinuerligt med att utveckla vår arbetsmiljö bland annat genom att ha tydliga rutiner för incidenter, periodvis handledning, bemötande-utbildning. För att förebygga hot och våld får all personal en Terma utbildning. I gruppen lär vi av varandra i det dagliga arbetet och det är i gruppen och hos chefen du får stöd. Vi jobbar ständigt med att utveckla vår verksamhet där våra medarbetare är engagerade och delaktiga i förbättringsarbeten.

Arbetsbeskrivning

Vill du ingå i vårt team som möter patienter i krissituationer och ser utmaningen i att jobba från det akuta till tillfrisknande? Du kommer arbeta i team bestående av läkare, psykiatrisjuksköterskor, skötare och kurator. Vi är ca 40 anställda som jobbar dygnet runt. Arbetsuppgifterna innebär dels utåtriktat arbete där du ger medicinskt och medmänskligt stöd på mottagning, avdelning, och genom telefonrådgivning till patienter, anhöriga och till olika kommunala verksamheter, dels provtagning och medicinutdelning. Samtal där kontakten med patient såväl som med närstående är en viktig del i arbetet - allt för att stödja personen i sin vardag. Vi tillämpar verksamhetsstyrda, individuella scheman.

Kvalifikationer

Leg. Sjuksköterska. Vidareutbildning inom psykiatri är önskvärt. Erfarenhet av akutpsykiatrisk vård är en fördel. Arbetet är omväxlande och tempot i arbetet kan variera under arbetspasset vilket gör att du som söker bör ha en hög grad av flexibilitet. Den person vi söker ska ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du ska ha en positiv syn på tillvaron samt en hög grad av självinsikt. Arbetet kan stundtals vara psykiskt och fysiskt belastande då vi arbetar inom akut psykiatri. Stor vikt läggs vid personligt lämplighet. Körkort är en fördel då arbetet kan innebära vissa transporter. Region Blekinge krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Fakta om tjänsten

Kommun
Karlskrona
Yrkesområde
Hälso- och sjukvård
Yrkeskategori
Sjuksköterska, grundutbildad
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Arbetsplats
Region Blekinge Hälso - och sjukvård Nära vård Länsgemensam psykiatri
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Lön
Vi tillämpar individuell lönesättning
Antal platser
1
Publicerad
2021-02-03
Ansök senast
2021-03-07
Läs mer
https://regionblekinge.se/

Upplysningar

 • Anders Pagels
  Vårdförbundet
  Telefon: 0455-73 10 40
  E-post: Anders Pagels
 • Lena Danielsson
  Avdelningschef
  Telefon: 0555-73 58 94
  E-post: Lena Danielsson

Ansökan

Referensnummer: A1005011
Ansök

Övrig information

Rekrytering kommer att ske löpande. Varmt välkommen med din ansökan! Tack för att du ansöker via länken i annonsen. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.
Hjälpte informationen på sidan dig?